Mesajul zilei

31/05/2018 - NU EXISTĂ LUCRURI CU NEPUTINȚĂ LA DUMNEZEU

”Isus S-a uitat ţintă la ei şi le-a zis: „Lucrul acesta este cu neputinţă la oameni, dar nu la Dumnezeu, pentru că toate lucrurile sunt cu putinţă la Dumnezeu”

Marcu 10.27

Dumnezeu nu vorbește niciodată la întâmplare, căci ceea ce iese de pe buzele Sale este potrivit desăvârșitei Sale voințe. Făcând declarația din Marcu 10.27, Isus s-a gândit la mine, la tine și la toți oamenii din lume. Până la urmă, El a dorit să lămurească faptul că Dumnezeul lucrurilor cu neputință se află la dispoziția tuturor. Nu există lucru de care omul să aibă nevoie și Domnul să nu-l poată face, astfel încât este important să asculți de ceea ce spune Biblia. Astfel, vom putea cu toții cunoaște lucrarea acestei Ființe minunate care, mai presus de orice, este Creatorul și Tatăl nostru.

            Faptul că Domnul s-a uitat țintă la ucenici pentru a vorbi înseamnă că El dă o atenție specială subiectului. Ori, ceea ce oamenii nu reușesc să înțeleagă este că oricât de grea ar fi lucrarea, pentru Dumnezeu este ceva normal de înfăptuit, iar și mai important este că El vrea să o facă spre binele nostru. De aceea, este necesar să asculți de ceea ce Tatăl ne vorbește prin mijlocirea Cuvântului Său, căci, astfel, primim credința. Cu încredere în ceea ce El ne făgăduiește, putem să punem stăpânire pe ceea ce ne aparține.

            Toate afirmațiile Domnului sunt adevărate, căci El este credincios în a împlini tot ceea ce buzele sale spun. Chiar de Cerul și pământul vor trece, cuvintele Sale nu vor trece (Matei 24.35), având în vedere că El se grijește de fiecare dintre ele pentru a nu da greș niciodată. Așadar, de este ceva imposibil în viața ta, crede, și vei vedea că Cel Atotputernic este adevărat înfăptuitor al tuturor făgăduințelor Sale. Chiar acum, lasă-ți deoparte îndoielile și frământările și roagă-te la Dumnezeu, mărturisindu-I că te-ai îndoit de ceea ce El poate face și nu I-ai dat importanța cuvenită.

            Oamenii, neavând slava sfântă, sunt limitați în realizările lor, ceea ce nu se întâmplă cu Domnul, a cărui slavă este nemăsurată. Însă, când ne însușim revelațiile dăruite de Biblie și, cu credință, determinăm, în Numele lui Isus, ca acestea să se realizeze, reușim. Cine este în Dumnezeu este prevăzut cu puterea sfântă de a face aceleași lucruri pe care Domnul le făcea, de îndată ce lucrează folosind Numele lui Isus.

            Oricât de grea ar fi problema, crezând în ceea ce Cel Preaînalt spune, ai puterea de a obține rezolvarea dorită, căci ungerea sfântă ce a căzut asupră-ți te face să lucrezi așa cum El ar lucra. Amintește-ți că totul este cu putință la Dumnezeu. Conștient de asta, vei putea face ca toate lucrurile cu neputință să devină cu putință. Pentru ca noi să aflăm acest lucru, Isus s-a uitat țintă la ucenici și a făcut această afirmație.

            Nu uita că, atunci când folosim credința, suntem după chipul Domnului. Știind acest lucru, fii înfăptuitor neclintit al voinței sfinte.

 

                       

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!