Mesajul zilei

01/06/2018 - VOI FIŢI DAR DESĂVÂRŞIŢI

”Voi fiţi dar desăvârşiţi, după cum şi Tatăl vostru cel ceresc este desăvârşit”

Matei 5.48

 

            Poruncile Domnului trebuie păzite mereu, căci El nu ar cere niciodată ca noi să fim desăvârșiți de asta nu ar fi posibil. Cine este înțelept și vrea să biruiască în luptele vieții trebuie să știe că, dintre toate poruncile lui Dumnezeu, îndatorirea de a ajunge la desăvârșire, așa cum Isus a reușit, este foarte importantă. El este desăvârșit în toate cele: în modul de a gândi, de a vorbi, de a acționa, de a iubi și de a-Și îndeplini promisiunile. Niciodată Domnul nu a fost sau nu va fi lipsit de desăvârșire.  

            Isus a spus că vom dovedi că Îl iubim dacă păzim poruncile Sale (Ioan 14.15,21), ceea ce trebuie să facem cu desăvârșire. De aceea, nu ne putem purta oricum pentru ca El să împlinească ceea ce a promis, cu toate că noi Îl iubim pentru că El ne-a iubit întâi (1 Ioan 4.19). Așadar, asigură-te că te supui poruncii Domnului, așa cum ai procedat când El a făcut o promisiune sau când te mustră pentru vreo purtare nepotrivită. Chiar și faptul de a accepta mustrarea Domnului și de a se îndrepta de la calea cea rea sunt atitudini ce trebuie luate din toată inima, cu desăvârșire.

            Prin claritatea cuvintelor lui Isus, putem observa că modul în care facem lucrarea lui Dumnezeu contează mult, din moment ce El nu acceptă nedesăvârșirea în îndeplinirea misiunii ce ne-a fost date. Omul lui Dumnezeu trebuie să fie ca cei trei sute de oameni ai lui Ghedeon, care au lipăit apa asemenea câinilor (Judecători 7.7). Numai cei care se supun cu totul Duhului lui Dumnezeu sunt acceptați în bătăliile Domnului. Așadar, analizează-te și vezi dacă te-ai străduit să realizezi cu slavă ceea ce ți-a fost încredințat. Dacă te-ai purtat diferit, este mai bine să te îndrepți, aprofundând modul în care trebuie procedat în lucrarea lui Dumnezeu.

            Pentru Domnul, cuvântul nostru trebuie să fie ” Da, da; nu, nu”, căci ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rău (Matei 5.37). Aceasta înseamnă că nu trebuie să ne implicăm în nimic ce vine de la vrăjmaș, ci trebuie să fim ca Isus, care a spus că diavolul nu are nimic în El (Ioan 14.30). Dacă Satana va găsi o deschizătură în viața ta, oricât de mică, te va strânge în ghearele sale și te va face să suferi mult. Astfel, analizează-ți gândurile, dorințele și vrerile, cât și ceea în ce crezi. Dacă vei descoperi ceva ce vine de la cel rău, cere-ți iertare și îndreaptă-ți comportamentul. Omul devine robul celui căruia i se supune.

Prin Cuvânt, învățăm de asemenea că trebuie să călcăm pe urmele lui Isus (1 Corinteni 11.1), fiindcă El ne vrea sub stăpânirea Sa, desăvârșiți, făcându-I voia, așa cum și El ar face de ar fi în locul nostru. Așadar, când te vei ruga pentru a cere un lucru pe care Scripturile îl făgăduiesc, nu o face cu inima îndoită, ci, da, din toate puterile tale, cu îndrăzneală și încredere, în mod desăvârșit.

Cine va acționa pe cont propriu nu va avea izbândă, iar Dumnezeu se bucură de reușita noastră. Pe lângă acestea, dacă într-una din hotărârile sau lucrările noastre nu suntem desăvârșiți, nu Îl vom bucura pe Dumnezeu. El este fericit când ne vede lucrând ca El.    

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!