Mesajul zilei

02/06/2018 - OMORÂȚI MĂDULARELE VOASTRE

”De aceea, omorâţi mădularele voastre care sunt pe pământ: curvia, necurăţia, patima, pofta rea şi lăcomia, care este o închinare la idoli”

Coloseni 3.5

Acest mesaj este de o importanță fundamentală pentru toți cei care doresc să se bucure de viața îmbelșugată pe care Isus ne-a adus-o. Însă, există creștini ce sunt călăuziți de instictul carnal, al cărui mod de purtare nu este cu nimic diferit față de cel al celor necredincioși. Pavel a fost folosit pentru a spune că trebuie să ne omorâm firea noastră umană, cu toate păcatele ce vin de la diavol, având în vedere că, într-o bună zi, vom fi chemați pentru a da seama de ceea ce am făcut în viață.

            Deși suntem mântuiți, dacă permitem, fondul nostru păcătos ne va face să ne îndepărtăm în mod periculos de Domnul. Ori, există mulți fii ai lui Dumnezeu ce se poartă nesocotit, trăind stăpâniți de patimile trupului, care îi împiedică de a avea reușită în viața duhovnicească. În plus, vor fi un exemplu rău prin nesocotirea lucrării Domnului și a Numelui lui Isus, ce ar trebui să fie întărit prin mărturii realizate cu toată străduința și dragostea. Acest lucru îi face și pe alți oameni să greșească în credință. Trebuie să stiți că oamenii ce fac păcate în casa lui Dumnezeu își vor plăti scump greșeala (Luca 17.1) Isus a zis ucenicilor Săi: „Este cu neputinţă să nu vină prilejuri de păcătuire, dar vai de acela prin care vin!~.

            Unii robi ai lui Dumnezeu au un caracter plin de păcate ce nu ar trebui să sălășluiască acolo. Aproape nici nu-ți poți închipui că necurăţia, curvia, patima, pofta rea şi lăcomia se află în cei chemați pentru a fi sfinți. Dacă aceste practici nu sunt nimicite, mulți vor sfârși prin a ajunge în iad. Așadar, distruge-le pe toate cât mai repede, căci, de ceasul morții îți va sosi și vei fi stăpânit de acestea, vei avea mari probleme în Ziua Judecății de Apoi.

            Curvia are loc atunci când o persoană are relații sexuale cu o alta care nu-i este jumătatea, sau în mod contrar firii umane, inclusiv adulterul, homosexualitatea și alte abateri sexuale. A te uita la un film pornografic, de exemplu, este un semn că preacurvia este prezentă, cât și faptul de a se închipui în locul unei alte femei sau al unui alt bărbat, imaginându-ți cum este și ce fac aceștia în intimitatea lor.

            Pe lângă acestea, necurăția în toate sensurile, dorințele desfrânate și pofta rea trebuie să dispară din viața creștinilor. Există mulți oameni ce-și strică sănătatea mâncând prea mult. Ori, trupul este Templul Duhului Sfânt (1 Corinteni 6.19) și, de aceea, nu putem să-l distrugem. Cine nu are stăpânire de sine față de ceea ce îi sare în ochi va da seama în Ziua Judecății de Apoi. Mai mult, cu toată puterea, să fugi de lăcomie, căci aceasta înseamnă închinarea la idoli.

            Pavel a spus că toate lucrurile îi sunt îngăduite, dar nu toate sunt de folos și nu se va lăsa stăpânit de niciuna dintre acestea din urmă (1 Corinteni 6.12b). Însă, consecințele faptului de a nu păzi poruncile sfinte pot fi văzute peste tot în lume : persoane obeze, diabetice, cu tensiune mare și alte asemenea boli, cât și oameni dependenți de fumat, alcool și droguri. Așadar, cine nu va îndeplini porunca sfântă din Coloseni 3.5 nu se va putea bucura de plăcerea adevărată de a sluji lui Dumnezeu.

 

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!