Mesajul zilei

04/06/2018 - TRĂIEȘTE VREMURILE NOI

”Iată, în vremea aceea, voi lucra împotriva tuturor asupritorilor tăi; voi izbăvi pe cei şchiopi şi voi strânge pe cei ce au fost izgoniţi şi îi voi face o pricină de laudă şi de slavă în toate ţările unde sunt de ocară acum”

Tefania 3.19

În acest pasaj, Cuvântul Domnului se referă la vremurile noastre. Cu toții ne-am putea rezolva problemele crezând pur și simplu în Scripturi, însă, cu toate că luptăm pentru a ne îmbunătăți condițiile de viață, puțini sunt cei care păzesc cu adevărat Cuvântul pentru a reuși să-și rezolve problemele. Ori, a îndeplini poruncile biblice face parte din respectul și teama pe care fiecare trebuie să le aibă față de Cel Preaînalt; până la urmă, cum să respecți propriile legi ce guvernează natura, dacă omul vrea să prețuiască ceea ce Dumnezeu spune? Trebuie să acordăm importanță Creatorului tuturor lucrurilor pentru a trăi din plin!

            Biblia spune că Cel Preaînalt Își propune să lupte împotriva vrăjmașilor noștri. Aceasta este una dintre cele mai importante promisiuni sfinte, căci oricine se va rídica împotrivă-ne pentru a ne face să suferim va avea pe Cel Atotputernic drept Adversar. Cu această înțelegere, putem să încetăm în a ne preocupa de diavol, cauzatorul tuturor relelor, și să începem o viață fără de griji. Verifică dacă ceva îți întinează drumul și te face să suferi. De există, Dumnezeul cel veșnic va lucra pentru tine, fiindcă se va lupta împotriva celor ce luptă împotriva sănătății, bunăstării și fericirii tale conjugale și familiale.

               Celor care șchioapătă, înaintând cu greu pe calea vieții, Domnul le promite izbăvirea, ce include în sine multe alte binecuvântări: vindecarea tuturor bolilor, rezolvarea oricăror probleme și eliberarea de sub orice atac diavolesc. Pe lângă toate acestea, mântuirea este un drept al tuturor, căci Isus a plătit scump pentru ca toată umanitatea să poată fi izbăvită de puterea diavolului (Ioan 3.16).

Păcatul lui Adam l-a scos pe om din prezența cea sfântă; în consecință, păcatele noastre ne exclud și ele din comuniunea cu Tatăl nostru. Însă, astăzi, una dintre lucrările lui Dumnezeu este de a-i aduna în casa Sa pe cei care au fost dați afară. Grație a ceea ce Hristos a făcut pe Calvar, murind pentru noi, avem garanția că, dacă Îl acceptăm, vom primi puterea pentru a deveni fii ai Celui Preaînalt. Așadar, chiar acum, orice om care se simte departe de Domnul îndeplinește condițiile de a lua cea mai bună hotătâre, aceea de a căuta prezența Lui pentru a fi primit în casa părintească.

Promisiunea lui Dumnezeu mai spune că va fi o pricină de laudă şi de slavă în viața fiecărui om care crede în Domnul. Cu adevărat, când auzim ceea ce Scripturile spun și acceptăm pe Isus drept Mântuitorul nostru, devenim imediat fii ai lui Dumnezeu și, în lumea duhovnicească, se ia o hotărâre ce ne învrednicește să fim fii ai luminii (Coloseni 1.12,13). Numele nostru este atunci respectat și se deosebește cu autoritate, iar din acel moment, diavolul împreună cu dracii săi știu că trebuie să ni se supună.

Asumă-ți poziția duhovnicească de a te supune Domnului și acceptă-L drept Mântuitorul tău!

           

În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!