Mesajul zilei

05/06/2018 - ÎNVĂȚĂTURA LUI ISUS

”Marele preot a întrebat pe Isus despre ucenicii Lui şi despre învăţătura Lui”

Ioan 18.19

Lucrările lui Isus îl impresionează pe cel care află despre ele și, de aceea, cel mai bine este de a le aduce la cunoștința celor care încă nu au fost mântuiți ceea ce Hristos poate face astăzi pentru viața fiecăruia. Când minunile au loc, trebuie să le facem mai departe cunoscute, drept semn a ceea ce Domnul a realizat drept răspuns la rugăciunile noastre. Astfel, chiar dacă unii continuă să aibă o inimă nesimțitoare, vor fi mulți cei care vor simți chemarea cea sfântă și se vor converti la Evanghelie.

            În fragmentul citat, marele preot a fost foarte uimit față de ceea ce i se spusese cu privire la realizările pe care ucenicii lui Isus le făceau urmând poruncile Învățătorului. Vom vedea că în alt moment, împărăteasa din Saba va fi impresionată de modul în care se poartă, umbă și procedează robii împăratului Solomon, chiar dacă aceștia nu fac minuni. Însă, este foarte rău atunci când robii Domnului lucrează contrar a ceea ce El a stabilit pentru ai Săi, iar proasta mărturie a unui fiu al lui Dumnezeu îi poate duce pe mulți la pierzania veșnică.          

            Ori, ceea ce facem pentru Isus trebuie să impresioneze și pe cele mai mari autorități religioase de astăzi. Avem puterea Sfântului Duh pentru a lecui pe cei bolnavi, pentru a scoate dracii și pentru a îndrepta comportamentul oricărui om. De fapt, avem în mâinile noastre capacitatea de a face aceeași lucrare realizată pe vremea apostoliei pământești a Mântuitorului nostru.

           Marele preot dorea să afle știri despre ucenicii lui Hristos, așa cum, astăzi, lumea vrea să știe despre noi. Unii chiar cred că suntem oameni cu o inimă simțitoare; alții cred că acționăm prin istețime. Însă, ar trebui să se știe că purtările noastre sunt potrivit poruncilor Domnului cerului și pământului. Așadar, analizează-te și dă-ți silința să nu fii motiv de supărare nimănui.

            Ceea ce îl deranja pe căpetenia evreilor era diferența dintre legea lui Isus și cea pe care acesta o propovăduia. Uimirea lui cea mai mare a fost că, prin dragoste, pildele Învățătorului îi schimba pe oameni, îi lecuia pe bolnavi, îi slobozea pe cei asupriți și făcea poporul să slujească cu adevărat lui Dumnezeu. Marele preot nu avea această autoritate, cum nicio altă religie nu o are, fiindcă numai Evanghelia reprezintă puterea Domnului.

            Ca ucenici ai lui Isus, suntem continuatorii lucrării pe care El însuși a început-o. Astfel, nu numai că trebuie să fim continuatorii Săi, ci trebuie să facem astăzi lucrările pe care Hristos le făcea, așa cum spun Scripturile (Ioan 14.12). De nu le facem, vom da seama în marea Zi a judecății. Trebuie să trăim deplin potrivit Evangheliei, fiindcă oamenii vor da mai multă atenție la ceea ce văd că înfăptuim, decât la ceea ce vorbim. Lasă învățătura lui Isus să te primenească!

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!