Mesajul zilei

08/06/2018 - TOATE S-AU ÎMPLINIT

“Din toate vorbele bune pe care le spusese casei lui Israel, Domnul, niciuna n-a rămas neîmplinită: toate s-au împlinit.”

Iosua 21:45

Dumnezeu este cunoscut pentru faptul că Își respectă promisiunile. Știm că Preamăritul a îndeplinit deja întru Iisus Hristos toate promisiunile care ne garantează binecuvântarea iar ceea ce ne-a grăit El va fi de asemenea îndeplinit. De aceea, oricât de greu ar părea, nu lăsați dușmanul să vă înșele, spunând că Domnul nu va face nimic. Trebuie să știi că Dumnezeu va împlini tot ceea ce a grăit în ceea ce te privește.

Adevărul este că Domnul nu Se schimbă (Maleahi 3:6). Oamenii și religiile se schimbă; știința evoluează, iar anotimpurile anului trec unul după celălalt, dar în dragul nostru Tată și Creator nu există umbră de mutare (Iacov 1:17). Deci, trebuie să ții cont de acest lucru de fiecare dată când ești pus la încercare: Îi place să se țină de cuvânt și a promis că nu te va părăsi niciodată.

Cuvintele bune ale lui Dumnezeu sunt promisiunile Lui către noi. Chiar și atunci când Domnul le-a spus israeliților că pământul va fi pedepsit, a fost o promisiune bună pentru că, prin pedeapsă, Tatăl i-a pregătit să se întoarcă la El și astfel să nu fie distruși. Același lucru face și astăzi. Dacă asculți Cuvântul, nu te supăra sau nu ieși în afara protecției divine. Vrăjmașul vrea să te răzvrătești și să-l lepezi pe Domnul Iisus, pentru că astfel va putea să te conducă la chinul veșnic.

Iosua a asigurat că niciun cuvânt grăit de Dumnezeu nu a rămas neîmplinit. De fapt, Preaînaltul a respectat toate promisiunile făcute Israelului - o națiune care a reprezentat Biserica lui Hristos - motiv pentru care putem revendica ceea ce ni s-a promis. Toate promisiunile făcute evreilor ne privesc și pe noi. Acum, nu fi intimidat și vorbește cu Domnul prin rugăciune, însușindu-ți ceea ce este scris în Scripturi, pentru că Dumnezeu grăiește prin Cuvântul Său. Așadar, crede în tot ceea ce îți spune El; astfel, vei vedea că ceea ce Tatăl a spus că îți aparține, va deveni al tău. Trebuie să fim călăuziți de Cuvântul lui Dumnezeu, nu de sentimentele noastre. Dacă facem acest lucru, Îl mulțumim pe Tatăl, iar puterea Lui poate înfăptui ceea ce ni s-a promis.

Partea cea mai bună este că Dumnezeu va face tot posibilul pentru a realiza ceea ce a grăit. Cu această certitudine, ne putem bucura de o viață liberă și binecuvântată. Fără ea, nu ne rămâne decât o experiență religioasă, plăcută, dar fără vreun rod. Nu uita că am fost aleși să dăm roade care să nu se treacă.

Dacă avem credință în Dumnezeu, în ceea ce spune El despre noi și folosim Numele Său pentru a răsturna izvodirile minții și orice înălțime care se ridică împotriva cunoștinței lui Hristos - din Cuvântul lui Dumnezeu - (2 Corinteni 10.5), viața noastră nu va fi niciodată o colecție de înfrângeri, suferințe și lucrări nefinalizate.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

                       

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!