Mesajul zilei

09/06/2018 - IZBĂVIT DE TOȚI VRĂJMAȘII

“David a îndreptat către Domnul cuvintele acestei cântări, după ce Domnul l-a izbăvit din mâna tuturor vrăjmașilor lui şi din mâna lui Saul.”

2 Samuel 22:1

Te-ai gândit să oferi o cântare Domnului? Da, puțini oameni cred că ar face așa ceva. Mulți după ce sunt izbăviți de niște necazuri, abia dacă își amintesc să-I mulțumească lui Dumnezeu pentru faptele Sale. Ei nu știu că de multe ori, în momentul victoriei, inamicul plantează în ei sămânța înfrângerii. Nu există nimic care ne întristează inima mai mult decât ingratitudinea; același lucru este valabil și în cazul lui Dumnezeu. În Luca 17: 12-18, Isus a întrebat de ceilalți nouă leproși care au fost vindecați, când un samaritean s-a întors să-I mulțumească. Ceilalți ar fi trebuit să spună cel puțin mulțumesc.

Îmi place mult să meditez la ceea ce a făcut David. El înțelegea ce trebuia făcut și nu depunea prea multe eforturi pentru a realiza acel lucru. De aceea, Preamăritul era întotdeauna mulțumit de el. Fratele meu, este bine ca Domnul să fie mulțumit și de tine, căci bucuria Lui va fi tăria ta (Neemia 8:10b). Pe de altă parte, dacă Îl vei dezamăgi, îți vei pierde toată tăria. Imaginează-ți Creatorul acestui Univers imens, cu o asemenea capacitate, care Își amintește de mine și de tine. Știai că El ne are sub privirea lui maiestuoasă 24 de ore pe zi?

În această cântare minunată pe care a scris-o David și a îndreptat-o Domnului există multe profeții. Vrăjmașii lui David nu erau puțini, dar niciunul nu rezista, pentru că Dumnezeu îl izbăvea pe robul Său de toți. Aceasta este revelația pentru noi. Deși există mulți demoni care încearcă să ne îndepărteze de la Cale, Dumnezeu este puternic și ne izbăvește de ei. Prin urmare, nu fi trist dacă ai fost ispitit așa cum se întâmplă tuturor. Dacă ai căzut în păcat, pocăiește-te, caută iertarea divină, ridică-te și vei deveni acea persoană de care Domnul este mulțumit.

David a avut o problemă serioasă: invidia lui Saul. Acest rege a încercat să-l omoare, dar Domnul nu a permis ca acest lucru să se întâmple. Dacă te confrunți cu o situație similară la locul de muncă, în familie sau în orice altă parte, să știi că Dumnezeu, care l-a izbăvit pe David din mâna lui Saul, care s-a lăsat folosit de cel rău, va fi și alături de tine și te va izbăvi din mâinile tuturor dușmanilor tăi.

Acum, permite-mi să dau un sfat celor care au fost deja ajutați: atunci când sunteți în comuniune cu Preamăritul și simțiți că ar trebui să cereți o binecuvântare specială, nu fiți rezervați sau timizi. În acel moment, dacă vi se va oferi promisiunea lui Dumnezeu, cereți-o; apoi rămâneți fermi, având credința că Domnul vă va da un astfel de dar. De multe ori am fost ajutat în acest fel. Cântările pe care le-am scris, de exemplu, sunt rezultatul rugăciunilor făcute în timpul comuniunii cu Tatăl preaiubit.

Pe scurt, Domnul, Dumnezeul nostru, este infinit capabil să facă mai mult decât cerem sau ne gândim noi (Efeseni 3:20). Deci nu fii rezervat! De asemenea, lasă-L pe Tatăl să te folosească, ca și alții să fie binecuvântați.

 

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!