Mesajul zilei

10/06/2018 - LUCRAREA LUI DUMNEZEU VA FI DESĂVÂRȘITĂ

“Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Iisus Hristos.”

Filipeni 1:6

De fiecare dată când te simți atins de predica Evangheliei sau citirea Bibliei, fii sigur că Domnul dorește să îți dea ceva. Cu alte cuvinte, nu pierde din vedere acest obiectiv; să ţinem fără şovăire la mărturisirea nădejdii noastre, căci credincios este Cel ce a făcut făgăduinţa. (Evrei 10.23) De fapt, depinde de noi dacă vom obține sau nu ceea ce ne făgăduiește Dumnezeu, deoarece, respectându-și cuvântul, ne dă puterea de a-I înfăptui făgăduința. (Filipeni 2:13) Apoi, în acest caz, responsabilitatea de a o vedea îndeplinită este a noastră.

Nimeni nu va putea înțelege, dintr-odată, tot ce are Dumnezeu. În vremurile Biblice, revelația Domnului era dată treptat; la fel se întâmplă și în cazul nostru. Planurile divine nu sunt întotdeauna dezvăluite pe deplin; numai atunci când "punem umărul la lucru" pentru a ne aduce contribuția, Domnul ne lărgește revelația. În plus, Preaînaltul nu va schimba niciodată metoda pe care El a stabilit-o pentru noi: să umblăm prin credință și nu prin vedere (2 Corinteni 5.7).

Din prima zi când am ascultat propovăduirea Evangheliei, Dumnezeu a început lucrarea bună în noi. Chiar dacă am deviat sau ne-am îndepărtat de la credință, Tatăl nu a renunțat să vadă cum îndeplinim ceea ce El a stabilit. Nu trebuie decât să credem în Cuvântul Său și, cu determinare, să fim fermi în a finaliza ceea ce El ne-a încredințat. Domnul va face apoi tot ce este necesar pentru împlinirea voii Sale.

Cuvântul este clar: Preamăritul va desăvârși lucrarea care a început în noi. Aceasta înseamnă că El nu vrea ca noi să facem lucrurile oricum, ci mai degrabă, dorește ca lucrarea Sa să nu aibă defecte, să fie făcută cu virtutea dată de El, care este perfectă pentru a ne ajuta să Îi onorăm Numele cel bun. Nu lăsați dușmanul să spună că nu veți putea să faceți ceea ce v-ați propus, ci bucurați-vă, căci veți fi victorioși dacă înfăptuiți lucrarea așa cum v-a fost prezentată. Nu îndepliniți niciodată poruncile cu trândăvie sau nelegiuire, căci, după cum este scris, " Blestemat să fie cel ce face cu nebăgare de seamă lucrarea Domnului " (Ieremia 48:10a).

Limita pentru realizarea lucrărilor divine este Ziua Domnului Iisus. Până la sosirea acestei zile, Dumnezeu este la dispoziția noastră pentru a ne întări în slujirea noastră. Când Eternul a creat toate lucrurile, El a făcut ce a vrut El. Apoi s-a uitat la creația Sa și a văzut "tot ceea ce făcuse ... și iată că erau foarte bune" (Facerea 1:31). Pregătește-te pentru că El se va uita la ceea ce facem cu ajutorul Lui și nu va fi mulțumit dacă rezultatul nu este bun. Dumnezeu dorește excelență în lucrarea Sa, și de aceea va pune la încercare toate lucrările noastre (1 Corinteni 3: 9-15).

Caută capacitate materială și material pentru a înfăptui lucrarea Maestrului. Fă din asta motivul principal pentru rugăciune. Nu lăsa pe cel rău, care este un trișor, să spună că nu vei reuși în misiunea de a propovădui adevărurile Împărăției. Trezește-te! Domnul va desăvârși ceea ce a început în tine! Lucrarea lui Dumnezeu în viața ta ar trebui să fie un exemplu de măiestrie divină.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie c voi!