Mesajul zilei

11/06/2018 - CE ATRIBUT AL LUI DUMNEZEU INVOCI?

“Eu chem pe Domnul cel vrednic de laudă şi sunt izbăvit de vrăjmaşii mei.”

2 Samuel 22:4

Din această afirmație a lui David, putem înțelege că nu ar trebui să invocăm pe Domnul în vreun fel, ci să ținem cont de ceea ce este Atotputernicul pentru noi. Pentru bolnavi, El se declară a fi Iehova-Rapha, Domnul care vindecă; pentru cei care se confruntă cu probleme financiare, El se prezintă ca El Shaddai, Cel care ne satisface nevoile. În plus, El se arată ca Dumnezeul păcii și iubirii. Observați în Cuvânt ceea ce grăiește Preamăritul pentru cel care crede în El și Îl invocă în acest fel.

Psalmistul a văzut că Dumnezeu l-a făcut să nu piardă nici o bătălie și este demn de laudă și de aceea L-a invocat. Când o persoană bolnavă înțelege acest lucru și, cu credință, Îl caută pe Domnul, imediat puterea divină intră în acțiune și acționează pentru vindecarea sa. În concluzie, de acum înainte, descoperă ceea ce grăiește Cuvântul despre problema ta și invocă-L pe Atotputernicul pentru a distruge orice rău, pentru că Domnul, care este demn de laudă, nu va eșua niciodată în misiunea Sa.

Adevărul este că Tatăl ceresc este pentru tine ceea ce crezi tu că este. Degeaba ai primit revelația divină, te-ai rugat cu credință și ai ocărât forța rea, dacă nu crezi că ceea ce grăiește El se va face. Iată ce a învățat Iisus în Marcu 11:23: „Adevărat vă spun că, dacă va zice cineva muntelui acestuia: Ridică-te și aruncă-te în mare, și dacă nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că ce zice se va face, va avea lucrul cerut.”

Regele David a urmat instrucțiunile divine și a fost eliberat de dușmani; Domnul dorește ca fiii săi să învețe exact acest lucru. Trebuie să respectăm rânduielile biblice pentru ca Dumnezeu să lucreze în favoarea noastră. Fratele meu, indiferent de răul care îți asuprește inima, du-te la Dumnezeu acum prin rugăciune și invocă-L. Cu toată credința pe care o ai, vorbește cu El și apoi ocărăște-ți adversarul, având certitudinea că acesta nu Îi va urma poruncile. Nu uita că nu trebuie decât să ceri pentru a se face.

Creștinii trebuie să vadă câți dușmani au de care nu pot scăpa. Dacă Duhul Sfânt arată că David a fost eliberat de toți cei care îi voiau răul, El vrea să știi că aceasta este voința divină și în ceea ce te privește. Unii din fiii lui Dumnezeu sunt oprimați de spiritele rele, care le provoacă dorințe și vicii interzise și creează o serie de dificultăți, cum ar fi probleme conjugale, familiale și financiare, printre altele. Stabilește-ți poziția întru Iisus și eliberează-te de răul care ți-a afectat viața.

Să nu te gândești că numai în Cer te vei putea feri de atacurile rele. Acest lucru trebuie să se întâmple aici și acum! Nu lăsa demonii să te domine cu sentimente murdare și gânduri negative. Nu trebuie să fim asupriți de nici o forță diabolică, dacă Hristos ne face slobozi, vom fi cu adevărat slobozi (Ioan 8:36). Deci, eliberează-te de orice forță rea!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!