Mesajul zilei

12/06/2018 - CHEAMĂ-L PE DUMNEZEUL TĂU

“În strâmtorarea mea, am chemat pe Domnul, am chemat pe Dumnezeul meu; din locaşul Lui, El mi-a auzit glasul, şi strigătul meu a ajuns la urechile Lui.”

2 Samuel 22:7

Mulți cred că sfinții lui Dumnezeu trăiesc ascunși, departe de ispite, dar cert este că se pogoară asupra tuturor. Chiar dacă sunt slujitori consacrați ai Domnului, mulți au descoperit că suferința îi vizitează adesea. "Deci nu există nici o cale de ieșire?", ne-am putea întreba. Bineînțeles că da! Acesta este motivul pentru care David a făcut această afirmație înregistrată în cartea lui Samuel. Prin urmare, dacă te afli într-o situație dificilă, nu te lăsa dus de ispititor; cheamă-l pe Domnul și roagă-te la El, pentru că astfel răul nu va rezista în fața ta.

Suntem diferiți de cei care încă nu l-au acceptat pe Iisus ca Mântuitor cel puțin dintr-un punct de vedere: avem Ieșirea și putem să-L invocăm pe Dumnezeul nostru. Cine face acest lucru cu credință și determinare va reuși; pe de altă parte, dacă cei mântuiți nu se bucură de avantajele lor și nu-l invocă pe Atotputernicul în adevăr, vor rămâne sub asuprirea inamicului. Trebuie să ne uităm la exemplele biblice și să acționăm ca frații noștri din acele vremuri, care au obținut victoria prin înțelegerea și ascultarea poruncilor lui Dumnezeu. În acest fel, fără îndoială, vom primi aceleași binecuvântări.

În loc să plângă, disperat, în timp ce îl întreba pe Dumnezeu dacă acesta este modul în care El îi trata pe slujitorii Săi, David a deschis gura și a strigat ferm către Domnul. Fratele meu, în mijlocul furtunii, să nu fii tăcut sau slab; este datoria ta să strigi - să te rogi cu credință și hotărâre pentru ceea ce învață Biblia. Astfel, vei fi auzit și Preaînaltul va face ceva pentru tine. Dar dacă taci în fața unui atac al celui rău, nu vei primi ajutorul ceresc.

Rugăciunea cu credință este aceea pe care o facem cu toată puterea și încrederea noastră în Cuvântul lui Dumnezeu. Vezi tu, nu este o rugăciune făcută cu teamă, noroc sau îndoială, ci cu credință și convingere, o rugăciune care nu acceptă un răspuns negativ și împiedică victoria dușmanului. Aceasta este rugăciunea care intră în templul lui Dumnezeu, mișcă mâna Domnului și determină puterea divină să acționeze în beneficiul nostru.

Așa și-au obținut așa-numiții eroi ai credinței victoriile lor: invocându-L pe Atotputernicul, fără a se baza pe meritele lor (Evrei 11) și acționând în conformitate cu ceea ce le-a fost poruncit. Astăzi, dacă facem același lucru, odată ce am primit credința, vom obține aceleași binecuvântări acordate acelor oameni din trecut. Așadar, roagă-te să intri în templul lui Dumnezeu și să te faci auzit de El!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!