Mesajul zilei

13/06/2018 - SFATURI IMPORTANTE

“Şi să-L cunosc pe El şi puterea învierii Lui, şi părtăşia suferinţelor Lui, şi să mă fac asemenea cu moartea Lui”

Filipeni 3:10

Scripturile conțin toate informațiile necesare pentru a îndeplini în mod corespunzător obligațiile pe care Domnul le-a dat tuturor oamenilor și în special fiecăruia dintre noi. În ele găsim, de asemenea, și sfaturi cu privire la ce trebuie făcut pentru a cunoaște patru lucruri extrem de importante: (1) cine este Domnul nostru; (2) care este virtutea învierii Sale; (3) care este părtășia suferințelor Sale și (4) de ce ar trebui să fim făcuți în funcție de moartea Lui. Cine înțelege și le dovedește pe fiecare dintre ele va înfăptui fără îndoială voința divină într-un mod care să-I fie plăcut Domnului și, prin consecință, va avea succes.

Este bine să acorzi atenție acestei revelații biblice și să te străduiești să o trăiești în întregime. Potrivit Apostolului Pavel, fiecare element este un obiectiv, iar pentru a-l atinge, trebuie să ignorăm toate celelalte lucruri. În cazul unui naufragiu, cel mai important lucru este să vezi pământul și să îl atingi; astfel, pentru noi nimic nu are mai multă valoare decât să înțelegem ce reprezintă aceste binecuvântări și să ni le însușim.

Dorința cea mai mare a lui Pavel era să-L cunoască pe Hristos. Ori Iisus este Dumnezeu. Din Sfinta Treime, El este Cel care a creat toate lucrurile. El este Cuvântul divin, fără de care nu s-a făcut nimic (Ioan 1: 1-4). Domnul este omnipotent și extrem de inteligent. Dacă ne uităm la o imagine a spațiului cosmic, cu milioanele de fulgi luminoși, putem să simțim cât de puternic este El, pentru că El a creat toate lucrurile din nimic și le ține în orbită prin puterea Cuvântului Său. Apoi, văzând toate minunile create de Dumnezeu, de ce Îi pasă atât de mult de rasa umană - și, mai precis, de mine și de tine? Trebuie să-L cunoaștem și astfel să-L căutăm pe Tatăl care ne iubește atât de mult.

Întunericul nu a fost capabil să-L oprească pe Iisus când Sfântul Duh L-a înviat. Puterea din interiorul Lui a fost - și va fi întotdeauna - atât de intensă încât toți demonii n-au putut decât să cadă la pământ. Satana, șeful lor, a văzut pe Domnul luând de la ei cheile morții și iadului (Apocalipsa 1:10-18). Hristos a înviat. Ce autoritate! Ce măreție! Aceeași putere a încercat și apostolul să o cunoască. Cât de binecuvântați vom fi atunci când vom ajunge și la această înțelegere!

Pentru Pavel, părtășia suferințelor sale era importantă. Mântuitorul a fost asuprit pentru ca noi să fim liberi. Dacă nu înțelegem acest adevăr, inamicul ne ispitește, de exemplu, cu pasiuni interzise, la care, în unele cazuri, chiar cedăm. Pe de altă parte, cu această cunoaștere biblică, trăim mai presus de ispite, boli și alte probleme.

Apostolul voia să fie făcut după moartea Domnului, știind că Iisus a murit pentru el, plătind prețul necesar, astfel încât cei care credeau în El să fie eliberați de orice opresiune. În moartea lui Hristos se regăsește tot ce ne trebuie pentru a avea succes. Provocările majore sunt pentru noi! Tu ce vei face în legătură cu asta?

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!