Mesajul zilei

15/06/2018 - NU SCHIMBA REGULILE

“Dar, în lucrurile în care am ajuns de aceeași părere, să umblăm la fel.”

Filipeni 3:16

Știind că Preamăritul nu este Dumnezeul confuziei, nu trebuie să stai să te gândești dacă ceea ce faci e bine sau nu. Cel rău poate insinua chiar că nu ai acționat conform destinului tău, dar responsabilitatea ta derivă din ceea ce ți-a fost revelat prin Cuvântul Domnului. Fii conștient de ceea ce ai învățat din Scripturi, fii relaxat întru Domnul și ignoră orice minciună care vine sub forma intuiției și îți spune că greșești. Dacă asculți Cuvântul nu ai cum să dai greș!

Nu lăsa același dușman care te-a folosit în trecut să te deranjeze din nou cu îndoieli, sentimente de vinovăție și dorința de a face ceva pentru a-ți "îmbunătăți" mântuirea. Domnul, care a început în tine lucrarea cea bună, este Singurul care poate să o desăvârșească (Evrei 13:21). Așadar, fii atent la acest lucru, pentru că nicio lucrare nu are valoare dacă nu a avut un plan al lui Dumnezeu ca punct de plecare.

Biblia ne interzice să aducem modificări revelației sau să omitem vreun cuvânt. Aceasta înseamnă că nu trebuie să faci nici mai mult nici mai puțin din ce ți-a fost prescris. Nu trebuie decât să rămâi fidel vorbelor lui Dumnezeu; astfel îți vei putea îndeplini rolul. În același timp, fii atent, pentru că adversarul, care suferă din cauza poziției sale întru Hristos, va veni cu cele mai mari scuze, încercând să te scoată din proiectul divin. El este un maestru în a se preface într-un înger de lumină (2 Corinteni 11:14) și a face totul să pară atât de desăvârșit, încât oricine s-ar grăbi să spună: "Este lucrarea lui Dumnezeu!" Dar ține minte: ceea ce vine de la Preaînaltul ne aduce întotdeauna pace.

Străduiește-te să eviți contradicțiile între ceea ce ți s-a arătat și ceea ce ai realizat. Pentru asta, evită tentativele religioase de a dori să fii alesul, de a fi mândru de ceea ce crezi că ai făcut pentru Domnul. Cine Îi îndeplinește voința este împlinit prin El și nu caută nici o onoare. Nu este nimic mai satisfăcător și care să aducă atât de multă pace decât să faci exact ceea ce poruncește Tatăl. Așa că nu te lăsa influențat de partea umană care dorește să îmbunătățească ceea ce nu poate fi schimbat. Dacă respecți aceeași regulă cu ajutorul căreia ai înțeles o anumită poruncă, vei proceda corect din toate punctele de vedere.

Creștinul care trăiește în Cuvânt va ieși întotdeauna victorios. Pentru el, nu contează ce îi spune mintea, ci mai degrabă ceea ce i s-a arătat. În trecut, Dumnezeu i-a spus lui Moise să aibă grijă să ridice Cortul așa cum i s-a arătat (Exodul 25: 1-9). Fratele meu, ai văzut și tu "macheta" făcută de Domnul pentru lucrarea pe care El vrea să o realizeze în viața ta. Deci, nu depăși proiectul divin! Nu te lăsa cucerit de tentația de a folosi vreun fel de interes carnal sau alt subterfugiu pentru a obține ceea ce îți este oferit în mod gratuit prin Preaiubitul; nici un foc străin să nu ardă pe altarul Domnului. Problemele, luptele sau dezbinările arată că, în afară de faptul că ești pe lângă ceea ce este revelat, nu ai idee nici măcar ce simt adevărații slujitori ai lui Dumnezeu.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!