Mesajul zilei

16/06/2018 - POZIȚIA NOASTRĂ SPIRITUALĂ

“El ne-a izbăvit de sub puterea întunericului şi ne-a strămutat în Împărăţia Fiului dragostei Lui, în care avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor.”

Coloseni 1:13,14

Cuvântul lui Dumnezeu nu exagerează și nici nu glumește atunci când vorbește despre ce s-a întâmplat cu omul din cauza păcatului lui Adam. Acum, această faptă deliberată și nesăbuită ne-a dus în împărăția întunericului și l-a lăsat pe diavol stăpân asupra omenirii; astfel, omul a ajuns să fie guvernat de prințul puternic al aerului, condus de forțele rele și dominat de pasiuni și alte erori. Prețul pentru a ne scoate din cădere a fost mare: Dumnezeu a trebuit să-L trimită pe unicul Său Fiu, Iisus, să moară în locul nostru, plătind toată datoria noastră. Hristos a suferit și ne-a purtat păcatele și nelegiuirile noastre (Isaia 53:12).

De la căderea lui Adam, conducătorii iadului ne-au guvernat și ne-au călăuzit după voința vrăjmașului. Nu mai era nimeni care să fie drept, căci toți erau lipsiți de slava divină (Romani 3:23) și s-au rătăcit pe căile greșelii. Cu toate acestea, Domnul Iisus a adus harul lui Dumnezeu și, împreună cu el, iertarea și nașterea nouă. Astăzi, datorită faptei făcute de Hristos pentru noi, suntem eliberați din împărăția răului. Am fost scoși din puterea iadului și am fost duși în Împărăția Adevărului și a sfințeniei - Împărăția lui Dumnezeu. Nu mai avem deasupra noastră sceptrul nelegiuirii.

Prin aceasta, Dumnezeu nu numai că ne-a mântuit, ci ne-a și scos de sub influența acelei puteri malefice; acum suntem în Împărăția Fiului iubit al lui Dumnezeu. Puterea răului nu ne poate controla sau ajunge la noi. Dacă respectăm voința divină, nici cea mai mică ispită nu ne va putea influența. Astăzi suntem separați complet de forțele răului. Niciun atac al vrăjmașului nu va avea putere împotriva vreunuia din fiii Preamăritului (Isaia 54:17), cu condiția ca ei să stea sub ocrotirea Celui Preaînalt (Psalmi 91: 1).

Cel mai important este că nu am fost duși în orice loc din tărâmul libertății, care ar fi bun oricum, ci am fost duși în Împărăția Fiului iubirii lui Dumnezeu, Împărăția dreptății, a păcii, a vindecării, a succesului și a tuturor binecuvântărilor. Acum că suntem parte a acestui binecuvântat Tărâm, nu avem de ce să ne temem, pentru că viața noastră este ascunsă întru Iisus. Vom fi de neatins pentru totdeauna de către dușmanul sufletelor noastre. Diavolul a pierdut și nu va mai putea să se ridice din nou.

Întru Iisus avem deja izbăvirea. Acest lucru nu este ceva care se va întâmpla în viitor, ci a avut deja loc și este la dispoziția noastră, indiferent de ceea ce facem sau de locul pe care îl ocupăm în viață. Nu un decret al lui Dumnezeu a fost cel care ne-a dat minunata capacitate de a fi numiți fiii Lui, ci mai degrabă moartea lui Iisus pe crucea de pe Golgota și învierea Lui.

Am fost cumpărați la un preț foarte ridicat, care a fost plătit integral, astfel că suntem eliberați de legea păcatului și a morții. Legea vieții și a succesului sunt cele care ne guvernează. Ca atare, trăiește ca un adevărat fiu al lui Dumnezeu și bucură-te de cele mai bune lucruri puse la dispoziția celor care sunt ai Domnului.

Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!