Mesajul zilei

17/06/2018 - DOMNUL NE FAVORIZEAZĂ

“Prin aceasta voi cunoaşte că mă iubeşti, dacă nu mă va birui vrăjmaşul meu.”

Psalmi 41:11

Cuvântul lui Dumnezeu conține sfaturi despre cum să te bucuri din plin de viața alături de Hristos. Cine nu ascultă ce spune Evanghelia sau nu acordă atenție celor scrise în Cuvânt, trăiește întotdeauna la un nivel inferior, fără putere și fără capacitatea de a înfrunta forțele răului. Cu toate acestea, cei care sunt atenți și acordă importanță învățăturilor Maestrului învață lecția bună și au succes în toate domeniile vieții. Un adevărat discipol al lui Iisus poate fi recunoscut după modul în care trăiește. Cel care se află în comuniune cu Domnul are un cuvânt diferit față de cei care nu cunosc poruncile sau nu le îndeplinesc.

Unul din aceste sfaturi este să recunoaștem că Dumnezeu într-adevăr ne favorizează - ne acordă beneficii, ne protejează. Prietene, Dumnezeul nostru este sentimental, căci se bucură, se înfurie, suferă și plânge. Nu asta a arătat Iisus lângă mormântul lui Lazăr? (Ioan 11:35). El îi favorizează pe fiii Lui și pe cei care Îi împlinesc voia perfectă și dulce. Aceasta înseamnă că, în afară de promisiunile înregistrate în Scripturi, Domnul face ceva în plus pentru cei care Îl fac fericit.

Adesea, inamicul se află la "dreapta" pentru a ne asupri, pentru că ne-am abătut puțin de la Cale. Când se întâmplă acest lucru, ne întristăm și nu-L mai căutăm pe Domnul așa cum ar trebui. În acel moment apare lupta și, simțind că am ieșit în afara planului divin, trebuie să ne pocăim și să căutăm favoarea divină. Apoi, Sfântul Duh ne îndrumă spre mărturisirea greșelii noastre, făcându-ne să ne rușinăm. Dacă ne cerem de iertare, Dumnezeu nu numai că ne iartă, ci ne și purifică de orice nelegiuire. În luptă, El depune toate eforturile și, cu ajutorul Lui, ieșim învingători.

Fii realist și analizează-te pe tine însuți. Ia vezi, de câte ori te-a făcut cel rău să cazi în păcat sau într-o capcană? Ești la fel ca orice altă persoana. Evident, nu ar trebui să cazi niciodată în păcat, dar cine poate spune că nu a alunecat niciodată sau nu s-a abătut puțin de la Cale? Aceasta nu ar trebui să te țină în afara planului divin, căci promisiunea Domnului este că, dacă îți mărturisești păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele și să ne curețe de orice nelegiuire (1 Ioan 1:9). Dacă Domnul a făcut această promisiune înseamnă că El stă la dispoziția ta pentru a nu mai cădea încă o dată. Cu toate acestea, în cazul în care greșești, vorbește cu Domnul și deschide-ți inima pentru a primi iertarea și acoperământul de putere, care îți va aduce chiar mai mult decât victoria.

Așa cum Iisus era una cu Tatăl, și noi putem fi una cu Treimea - Tatăl, Fiul și Sfântul Duh. Cine se învăluie în Dumnezeu devine una cu El. Astfel, vom vedea că El ne va favoriza în toate bătăliile și că dușmanul nu ne va mai asupri.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!