Mesajul zilei

18/06/2018 - SECRETUL LEGII LIBERTĂȚII

“Dar cine îşi va adânci privirile în legea desăvârşită, care este legea slobozeniei, şi va stărui în ea, nu ca un ascultător uituc, ci ca un împlinitor cu fapta, va fi fericit în lucrarea lui.”

Iacov 1:25

Mulți din frații noștri întru Hristos nu respectă îndrumările cuprinse în Sfânta Scriptură. De aceea, ei nu reușesc să vadă că secretul este să acordăm atenție deosebită legii desăvârșite și să urmăm ceilalți pași menționați în acest verset. Fratele meu, Domnul nu dă nicio îndrumare la întâmplare. De aceea, ori de câte ori înțelegerea ta este luminată și auzi ce grăiește Cuvântul, nu o lăsa pe mai târziu; mergi mai departe și revendică ce ți-a fost revelat.

În trecut, guverna Legea lui Moise, care era deficitară și, pentru că nu l-a condus pe om la libertate completă, nu avea puterea de a șterge păcatul. Acum, spre deosebire de atunci, avem la dispoziție legea perfectă a libertății. Este Evanghelia însăși - care este cea mai bună lucrare a lui Dumnezeu pentru a ne scoate din întuneric. Este atât de bună încât atunci când un om adaugă ceva doctrinei Sale, face o mare greșeală. Nimic din toate aceste nu mai sunt necesare, deoarece, în simplitatea legii libertății, reușim să-L mulțumim pe Dumnezeul Cel Preaînalt și să-L avem alături de noi.

Trebuie să perseverăm în Evanghelia revelată, căci nu există altă cale pentru a avea succes. Unii oameni citesc acest verset în grabă și cred că trebuie să respecte normele religioase sau să se sacrifice pe ei înșiși. Aceasta este atitudinea celor care nu se implică în Buna Vestire a lui Iisus Hristos. Cel care face acest lucru ajunge să postească la extrem și să se roage, dar nu primește nimic. Cei care își mențin cu fermitate înțelegerea, încep să experimenteze lucrările divine.

Ai câștigat de la Dumnezeu o adevărată comoară ori de câte ori Cuvântul sfânt ți-a fost revelat. De aceea, este important să nu fii un ascultător pasiv; la urma urmei, cine nu protejează ceea ce i se revelează este ca un căutător de aur care a găsit o piatră de mare valoare, dar a lăsat-o pe marginea unui drum, iar mai târziu, când a venit să o caute, a observat că o luase deja altcineva.

Greșeala multora este că nu acordă atenție îndrumărilor Domnului. Problema este că, lăsând-o pe mai târziu, constată că au ratat momentul binecuvântării, căci ungerea a trecut, iar ceea ce rămâne nu este decât o amintire vagă a unui lucru atât de puternic și prețios pe care l-ar fi putut primi.

Multe vieți vor fi pierdute veșnic pentru că nu au ascultat chemarea Maestrului, pentru că au lăsat lucrările divine pe mai târziu, și când au început să se gândească, au constatat că nu au primit nimic important. Fratele meu, să nu faci așa. De îndată ce inima ta este iluminată, începe să faci cum ți s-a spus. Poți fi binecuvântat în lucrarea ta întru Dumnezeu sau nu. Așa că alege să nu fii înfrânt. Surprinde-te prin punerea Cuvântului în acțiune și devenind un înfăptuitor al lucrărilor lui Dumnezeu!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

           

Rugăciune

Domnul fie cu voi!