Mesajul zilei

21/06/2018 - DUPĂ ADEVĂRUL ȘI DREPTATEA TA

“Doamne, ascultă-mi rugăciunea, pleacă-Ţi urechea la cererile mele! Ascultă-mă în credincioşia şi dreptatea Ta!”

Psalmi 143:1

Este bine să ai un model de urmat, dar de cele mai multe ori, cel care, pentru noi, este o persoană bună, se dovedește a fi o dezamăgire. Poveștile pe care ni le relatează Biblia despre oamenii care au fost credincioși Domnului sunt, fără îndoială, exemple bune pentru toți.

De fapt, avem multe de învățat de la personajele biblice folosite de Preamăritul, iar cei care învață din mărturia lor nu trebuie să-și petreacă timpul cu experiențele trăite, pentru că ceea ce au făcut ei și au înregistrat în Scriptură depășește capacitatea unui om obișnuit. Pentru că au fost înțelepți și au acordat loc de seamă Cuvântului lui Dumnezeu în inima lor, au fost ajutați de Cel Preaînalt și au obținut victoria. Prin urmare, dacă procedăm și noi la fel, vom obține aceleași rezultate.

În versetul de referință, îl vedem pe David rugându-se la voința divină. Este util să vedem rugăciunea celor care au avut întotdeauna succes în orice situație. Domnul ne ascultă în același fel în care a făcut și în trecut cu cei care au venit la El și care, având credință în puterea Lui, s-au rugat. În aceeași manieră, a fost alături de Avraam de fiecare dată când a avut nevoie de ajutor. Deși Sara, soția lui, era stearpă, patriarhul s-a rugat ca femeile din împărăția lui Gerar să poată concepe și Dumnezeu i-a ascultat dorința.

Indiferent de problema pe care o ai, fizică sau familială, dacă cineva îți cere ajutorul, nu o lăsa pe mai târziu; roagă-te, ocupă-ți locul întru Hristos și binecuvântează această viață. Astfel, vei vedea ce va face Preamăritul, prin intermediul tău - și, la final, El te va răsplăti! Dar ține minte: Dumnezeu răspunde numai Adevărului. Ce înseamnă asta? În rugăciunea Sa preoțească, Iisus spune: Cuvântul Tău este Adevărul (Ioan 17:17b). Trebuie să ne rugăm doar pentru ceea ce ne spune Cuvântul, căci Domnul ne aude numai când Îl chemăm. Rugăciunea doar de dragul rugăciunii - sau în baza a ceea ce credem sau a ceea ce ne-a spus cineva - nu va aduce rezultate satisfăcătoare. Singura rugăciune care va prevala este cea făcută în baza Cuvântului lui Dumnezeu.

David a spus că Domnul este drept și va auzi. Despre ce dreptate e vorba? Este vorba despre faptul că Iisus a suferit pentru toate păcatele, nelegiuirile, fărădelegile noastre și prin rănile Lui suntem tămăduiți (Isaia 53:4-5). Dumnezeu - care este sfânt, pur și nu cunoaște răutatea - l-a făcut pe Fiul Său să sufere în locul nostru și să moară pentru păcatele noastre, să coboare în iad și acolo, să ne plătească datoria. Domnul a aruncat toate suferințele noastre asupra lui Hristos și prin acest act de dreptate am fost făcuți nevinovați și eliberați. Cel Preaînalt ne aude numai când ne rugăm cu tărie pentru ceea ce înseamnă această dreptate și pentru ceea ce a suferit Mântuitorul pentru mine și pentru tine.

Fratele meu, rugăciunea făcută conform dreptății divine și Adevărului este cea mai bună cale de a-L onora pe Iisus, pentru că este un semn de recunoștință pentru ceea ce a făcut El pentru noi.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!