Mesajul zilei

22/06/2018 - FII UN MARTOR ADEVĂRAT

“Cine spune adevărul face o mărturisire dreaptă, dar martorul mincinos vorbeşte înşelăciune.”

Proverbe 12:17

Având în vedere că am fost făcuți pentru Iisus ca martori, avem obligația de a spune adevărul, căci dacă nu o facem, Îi vom demonstra că nu am făcut ce trebuie pentru Domnul. Cu toate acestea, dacă suntem credincioși, vom primi răsplata în ultima Zi, căci ascultarea poruncilor lui Dumnezeu na va rămâne nerăsplătită. Și cum darurile lui Dumnezeu sunt irevocabile, putem fi siguri că misiunea atribuită fiilor Săi nu va fi niciodată schimbată. De aceea, nu este bine să încetăm să îndeplinim ceea ce ni s-a poruncit.

Ca martori ai Săi, care este Adevărul, suntem responsabili pentru ceea ce spunem. Prin urmare, este prudent să verifici ce ai vorbit, pentru că cine se implică în probleme neproductive va avea conturi de reglat la Judecată. Mai mult decât atât, cel care este influențat de cel rău și nu-și conduce conversațiile prin Cuvântul Domnului poate provoca pierderi veșnice celor care i-au ascultat cuvintele negative, determinând astfel oamenii să nu mai creadă în Dumnezeu și să nu-L mai slujească

În orice moment, cel mai bine este să spui adevărul. Nu este întotdeauna ceea ce pare, ci ceea ce spune Domnul. Cine nu urmează ceea ce spune Biblia. ba chiar își asumă ceea ce este aparent, își face mare rău lui însuși, aproapelui său și, uneori, persoanelor din jurul său. Dar când spunem adevărul cu credință și suntem fermi, punem puterea lui Dumnezeu în acțiune și, astfel, dreptatea divină poate lucra. Așadar, nu lăsa dușmanul să te convingă că nu există nicio soluție pentru cazul tău sau al altcuiva, fie prin atacurile lui, fie prin ceea ce îți arată. Astfel, cei care au încredere în Domnul nu vor eșua niciodată.

Misiunea noastră ca fii ai lui Dumnezeu este să facem dreptate, pentru că prin aceasta imperiul întunericului pierde. Cel rău va insista întotdeauna că nu există o soluție pentru problemele tale, și dacă îi dai dreptate, va putea continua să te asuprească. Folosind Numele lui Iisus, va exista întotdeauna o soluție pentru orice atac pe care inamicul îl face în viața ta. Deci, acum, privește la ce s-a întâmplat rău în viața ta; cu credință, îndrăznește să îndepărtezi ispita, oricare ar fi ea și fii victorios. Nu accepta nici o opresiune!

Persoana care spune lucruri ce nu se regăsesc în Scripturi devine martor mincinos; prin urmare, tot ce va spune va fi înșelăciune. Nu a fost niciodată adevăr în diavol, care ori de câte ori spune o minciună, vorbește din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii (Ioan 8:44). Este normal pentru el, care a fost deja învins de Mântuitorul nostru să spună minciuni.

În fața oricărei amenințări din partea inamicului, nu ceda, deoarece crezând ceea ce vorbește, îi vei permite să își îndeplinească planul blestemat și nefast. Iisus ne-a poruncit să avem credință în Tatăl, pentru că numai El merită să ne încredem în spusele Sale. Fii un martor adevărat și trăiește o viață în abundență.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!