Mesajul zilei

23/06/2018 - CEA MAI BUNĂ CALE DE A-L CHEMA PE DUMNEZEU

“Atunci, în strâmtorarea lor, au strigat către Domnul, şi El i-a izbăvit din necazurile lor.”

Psalmi 107:28

Nu este nimic mai bun de făcut în fața oricăror dificultăți decât să-L chemăm pe Atotputernicul, căci astfel putem să ne deschidem inima pentru ca Sfântul Duh să ne poată vorbi și să ne spună unde greșim. De fapt, Sfântul Duh ne învață cum să procedăm pentru a-L mulțumi pe Tatăl. Atunci când ne abatem de la calea noastră și suntem strâmtorați, auzim vocea lui Dumnezeu. În felul acesta, credința se naște în interiorul nostru și ne putem ruga conform criteriilor biblice - așa-numita rugăciune a credinței.

Știm că niciodată nu ar trebui să ne rugăm la templul greșit. Cu toate acestea, nu este suficient doar să vorbim cu Tatăl în Numele lui Iisus; aceasta trebuie făcută cu credință, rugându-ne Domnului în baza a ceea ce spune Cuvântul Lui. Dacă dorim să fim cu adevărat auziți, trebuie să ne implicăm cu întreaga noastră ființă. De fapt, tot ceea ce facem în Numele Domnului trebuie să fie cu determinare totală. Cine se roagă cu nepăsare, nu va fi ascultat; la urma urmei, răspunsul pe care dorim să îl primim nu va veni oricum.

Cel care este întru Hristos trebuie să înțeleagă că El este păzitorul nostru (Psalmi 121:5). Când suntem strâmtorați - fie din cauza unei ispite, suferințe sau trădări - Domnul nu este surprins, căci El știe toate lucrurile. Chiar și o frunză dintr-un copac, din toți copacii de pe lume, nu cade fără cunoștința sa. El permite să fim strâmtorați ca să învingem atacul rău și să dovedim că realmente credem în El.

Domnul îi izbăvește pe cei care se orientează după prezența Lui. De fapt, Iisus însuși a spus că oricine cere capătă (Matei 7: 8a). Cu toate acestea, există mulți oameni ale căror rugăciuni nu au primit răspuns. Trebuie să fim în comuniune cu Dumnezeu, pentru că, atâta timp cât răspunsul nu vine, facem doar ceea ce oamenii numesc rugăciune - dar pe care Preamăritul nu o ia în considerare. Hristos le-a spus evreilor că, până în acel moment, nu au cerut nimic. De fapt, mulți dintre ei ar fi trebuit să-L întrebe mereu pe Dumnezeu, dar făceau acest lucru fără prezența lui Dumnezeu (Ioan 16:22).

Preamăritul îi izbăvește cu adevărat pe toți fiii săi de la suferință, atâta timp cât Îl cheamă. Deci, fă-ți obiceiul sănătos de a citi Biblia, de a asculta predicarea Cuvântului. Atunci când simți că Domnul te-a vizitat și ai înțeles mesajul, vei fi gata să iei în stăpânire binecuvântarea care ți-a fost anunțată. Cel Atotputernic, care găsește plăcere în a-i ajuta pe cei strâmtorați, acționează ca un antibiotic - un medicament puternic pentru distrugerea infecțiilor - dar pentru ca acesta să aibă efect, trebuie introdus în organism. Acționează conform îndrumărilor biblice și vei vedea că nu ai de ce să trăiești în eșec, căci așa cum spun Scripturile, atunci când poporul lui Dumnezeu strigă, El îi izbăvește de necazurile lor.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!