Mesajul zilei

25/06/2018 - DUPĂ ÎMPĂCARE

“Domnul a zis lui Iosua: "Nu te teme şi nu te înspăimânta! Ia cu tine pe toţi oamenii de război, scoală-te, suie-te împotriva cetăţii Ai. Iată că îţi dau în mâinile tale pe împăratul din Ai şi pe poporul lui, cetatea lui şi ţara lui.”

Iosua 8.1

Acan a fost un israelit care și-a făcut poporul să piardă lupta împotriva micului oraș Ai. Condus de senzația de lăcomie, el a luat din anatema, din ceea ce Domnul a interzis: o placă de aur, niște argint și o manta frumoasă babiloniană (Iosua 7.21), și ca urmare poporul său a fost învins, și el s-a îndepărtat de Domnul, murind ucis cu pietre, împreună cu rudele sale.

Acest episod biblic ne învață că un păcat simplu pentru care persoana nu se pocăiește poate să-l facă împreună cu familia sa, nu numai să fie oprimați aici pe pământ, ci și să-i conducă la condamnarea veșnică. Mulți astăzi sunt în mâinile spiritelor asupritoare pentru că au comis o nelegiuire și nu au mărturisit-o. Dar săraci sunt cei care greșesc și rămân în această stare, mințind pentru că nu mărturisesc și pentru că nu se pocăiesc!

Nimeni nu a fost martor la păcatul lui Acan, cu excepția lui Dumnezeu cel Atotștiutor. Iosua, la rândul său, și-a sfâșiat hainele, neînțelegând cine era de vină pentru acea întâmplare; poate chiar a sugerat că a fost vina Domnului pentru că nu le-a dat victorie. Dar ceea ce a trebuit să învețe urmașul lui Moise este că Cel Prea-Înalt este bun și nu va face robilor Săi (Lamentațiile 3:25).

De îndată ce Acan a fost ucis, Domnul a repetat făgăduințele făcute lui Iosua. Același lucru se va întâmpla când copilul lui Dumnezeu va fi departe de păcat. Ce nebunie să ascunzi o faptă greșită! Evident, este mai bine să nu păcătuiești, dar dacă acest lucru s-a întâmplat, asigură-te că ai mărturisit păcatele pentru a obține iertarea. Încercarea de a acoperi greșeala este, apropo, cel mai grav lucru care i se poate întâmpla oricui, pentru că, în acest fel, diavolul îl va avea la mână și îl va copleși cu tot răul său. De aceea, dacă ai căzut, împacă-te cu Tatăl și cu persoana împotriva căreia ai păcătuit. Scapă de vinovăția ta, astfel încât Satana să nu te atingă cu niciuna din săgețile lui.

Lui Iosua i s-a amintit că nu se poate teme nici să fie surprins - două atitudini pe care nu ar trebui să le avem niciodată. Nu ne putem teme, pentru că acest lucru dă dușmanului o intrare în viața noastră; la urma urmei, spiritul fricii este al dușmanului, nu al lui Dumnezeu. Nici nu trebuie să fim surprinși. Diavolul este un maestru care încearcă să ne sperie, dar indiferent de încercarea noastră, Domnul a promis că va fi cu noi întotdeauna (Isaia 43.2).

Dumnezeu a poruncit acelui comandant al Israelului să ia oameni de război. Fratele meu, toate versetele puternice pe care ți le-a dat Domnul sunt ca niște soldați care trebuie să lupte în numele tău. Trebuie să ne înarmăm cu toate revelațiile puterii și să ne îndreptăm spre a-l înfrunta pe cel care a fost deja învins de Mântuitorul nostru. Astfel, Satana va fi anihilat și vei fi victorios. De îndată ce te simți înarmat ca un războinic al Domnului, ridică-te și mergi la bătălie, conștient că Domnul ți-a dat deja victoria. De fapt, lupta noastră a fost câștigată de Mântuitorul nostru, când El a murit și a înviat din nou în numele nostru!

 

            Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!