Mesajul zilei

26/06/2018 - FUGI DE NEPĂSARE

“Iosua a zis copiilor lui Israel: "Până când vă veţi lenevi să mergeţi să luaţi în stăpânire ţara pe care v-a dat-o Domnul Dumnezeul părinţilor voştri?”

Iosua 18.3

Țara pe care Dumnezeu a făgăduit-o copiilor lui Israel a fost distribuită între ei, dar șapte triburi au rămas fără să dețină moștenirea lor. Atunci liderul Iosua s-a adresat poporului și l-a avertizat să nu fie nepăsători cu ceea ce dăduse Dumnezeu.

            Astăzi, milioane de creștini nu se bucură de o viață abundentă. Pentru mulți, Evanghelia - adevărata Țară a Făgăduinței - nu este altceva decât o religie. Cu toate acestea, fratele meu, ai grijă de acest adevăr: Împărăția cerurilor se ia cu năvală, și cei ce dau năvală pun mâna pe ea. (Matei 11.12)! Atâta timp cât nu ne dispunem să mergem la luptă, asumându-ne poziția în Hristos, nimic nu ne va fi dat.

Toți robii Domnului care sunt în poziția de conducător au obligația de a simți de la El momentul potrivit pentru a-i ghida pe ai lor în îndeplinirea datoriei creștine. Oricine nu face ce-i stă în puteri, nu-L va vedea niciodată pe Tatăl lucrând în viața sa. Nu contează care este nevoia ta; dacă știi că acea binecuvântare este a ta, nu sta, ci luptă și ia în stăpânire ceea ce ți-a fost dat. A înceta să-ți însutești ceea ce ai primit de la Dumnezeu este nepăsare! Nu este util să te rogi Domnului pentru ca El să te poată vindeca, pentru că vindecarea pentru orice boală a fost deja asigurată atunci când în locul nostru Hristos a suferit rănile noastre. Prin urmare, nu mai trebuie să suferim pentru niciuna dintre ele. Același lucru este valabil și pentru păcatul care domină mulți dintre copiii lui Dumnezeu. Acum, Isus de asemenea l-a suferit deja! De aceea, nimeni care slujește Celui Prea-Înalt nu ar trebui să permită păcatului să-l domine. Mai mult, este dreptul tău să te bucuri de pace, pentru că pedeapsa cu privire la aceasta a căzut și ea asupra lui Isus (Isaia 53:4-5).

Însușirea făgăduielilor este obligația noastră, căci cine nu se străduiește și nu merge la luptă, nu va primi nimic. Ca și în trecut, israeliții trebuiau să posede pământul, astăzi și noi trebuie să luăm în stăpânire moștenirea noastră, Evanghelia lui Isus Hristos. Dacă nu crezi Cuvântul, nu crezi în Domnul. Pentru că singura modalitate de a crede în cineva este de a crede în ceea ce spune și făgăduiește, astfel încât oricine nu se încrede în Dumnezeu și nici nu îndeplinește ceea ce spune El declară nu crede în El.

Pământul fusese deja dat Israelului în momentul în care Cel Atotputernic îl făgăduise. Fratele meu, binecuvântarea ta ți-a fost dată, de asemenea, atunci când Domnul și-a făcut cunoscută făgăduința Lui asupra vieții tale. Acum, ia cunoștință de aceasta și asumă-ți ceea ce îți aparține în Dumnezeu. Nu comite marea prostie de a nu lua în stăpânire ceea ce înveți în Cuvânt. Mulți creștini acționează astfel și apoi plâng, cerându-i Tatălui să-i ajute să biruie și să scape de rău. Îndeajuns doar să asculți, să crezi și să îndeplinești ceea ce s-a spus. În acest fel, nu vei fi dezamăgit!

 

            Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!