Mesajul zilei

27/06/2018 - PATRU LUCRURI PE CARE DOMNUL LE FACE ÎN TINE

“Eu am luat pe tatăl vostru Avraam din cealaltă parte a Râului şi l-am purtat prin toată ţara Canaanului; i-am înmulţit sămânţa şi i-am dat pe Isaac.”

Iosua 24.3

În acest pasaj, există patru fapte importante asupra cărora trebuie să medităm. În primul rând, vedem că Dumnezeu a afirmat că l-a luat pe Avraam - patriarhul evreilor care trăiau dincolo de râu, într-o regiune dominată de rău. De fapt, întreaga generație a fost implicată în lucrări de vrăjitorie, dar chiar și așa, acel slujitor al Domnului s-a îndepărtat de păcat, ceea ce îl mulțumea pe Cel Prea-Înalt. De asemenea, cei care doresc să se bucure de Atotputernicul trebuie să se îndepărteze de la tot ceea ce este greșit și să caute prezența divină.

 

Am luat pe Avraam - chemarea acestui slujitor al lui Dumnezeu nu a fost întâmplătoare, iar a ta nu va fi dată oricum. La început, Cel Prea-Înalt ne conduce să înțelegem planul Său; atunci, în funcție de atitudinea pe care o luăm din Cuvântul Său, El va continua să vorbească sau El va tace. Nu înceta niciodată să faci ceea ce Dumnezeu îți spune, pentru că, astfel, El îți poate dezvălui mai multe despre minunata Sa voință.

Chemarea divină a fost scăparea de care Avraam avea nevoie. Fratele meu, eliberarea ta se va întâmpla cu chemarea pe care ți-o dă Domnul. Unii sunt făcuți de Dumnezeu pentru slujire; alții, pentru a ocupa cele mai diverse profesii. Indiferent de poziția pe care o ocupă, toți cei care Îi aparțin sunt chemați să se implice în lucrarea Sa, să vorbească despre dragostea lui Dumnezeu și să trăiască în sfințenie. Când îl acceptăm pe Isus ca Mântuitorul nostru, El realizează prima lucrare din viața noastră, care este să ne scoată din imperiul întunecat și să ne pună în Împărăția Libertății!

L-am purtat toată țara Canaanului - Precum Avraam, trebuie să mergem prin țara făgăduinței. De fapt, Domnul vrea să ne conducă să cunoaștem cele mai diverse minuni care există în Împărăția Sa. Oricine, însă, alege doar o parte din aceste binecuvântări, nu va vedea niciodată măreția divină. De aceea, caută să cunoști doctrina sfințeniei, vindecării, iertării, a prosperității, pentru că asta te va face să fii folosit de Tatăl.

I-am înmulţit sămânţa - Dumnezeu i-a spus patriarhului care îi va înmulți sămânța. Deși Sara, soția lui Avraam, era stearpă și bătrână, făgăduiala era garantată că din acel cuplu se va naște un neam întreg (Geneza 17:15,16). Așa și sămânța ta spirituală se va înmulți. Așa că lupta să nu ajungi la Ceruri cu mâinile goale. Talentele nu trebuie returnate așa cum ți-au fost înmânate, ci înmulțite (Matei 25:14-31).

Și i-am dat pe Isaac - Biblia declară că Domnul a vizitat-o pe Sara și, așa cum a făgăduit, a rămas însărcinată și a născut un fiu numit Isaac (Geneza 21:1-3). Fratele meu, cine este "Isaac" al tău, moștenitorul făgăduielii? El poate fi atât un fiu natural cât și un fiu în credință. Ceea ce este important este că l-ai creat în Împărăția lui Dumnezeu, iar slava ta va fi mai mare dacă acel fiu este credincios și supus Domnului!

 

Întru Hristos, cu dragoste,                

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!