Mesajul zilei

28/06/2018 - ELIBERARE SPECIALĂ

“am trimis înaintea voastră viespe bondărească, şi i-a izgonit dinaintea voastră, ca pe cei doi împăraţi ai amoriţilor: nu cu sabia, nici cu arcul tău.”

Iosua 24.12

Copiii lui Israel s-au bazat întotdeauna pe ajutorul Domnului în toate bătăliile lor și aceasta, în afara faptului că era o binecuvântare în toată puterea cuvântului pentru ei, era și o profeție a ceea ce Cel Atotputernic putea - și poate face - pentru toți cei care au auzit poruncile Sale și le îndeplinesc. Într-adevăr, Atotputernicul este capabil să facă opere incredibile pentru a ajuta poporul Său să scape de săgețile pe care dușmanul le-a aruncat direct sau indirect pentru a fura, înjunghia și prăpădi pe cei care sunt de la Dumnezeu (Ioan 10:10a).

            Porunca Domnului era ca israeliții să ocupe Țara Făgăduită. În Canaan, au existat cel puțin șapte popoare. Ascultând de porunca divină, ei au descoperit că Domnul trimisese o altă armată înaintea lor. Oponenții, la rândul lor, au devenit disperați, înspăimântați de ciuma de viespi pe întreg teritoriul lor. Nu au văzut niciodată așa ceva, mulți dintre ei s-au mutat de acolo, iar cei care au rămas nu mai aveau nici un fel de voință.

            Eliberarea Domnului nu a avut loc doar în vremurile biblice. Chiar și astăzi, El are armele Sale pentru a ne ajuta și pe noi. Când urmăm poruncile Maestrului nostru, descoperim că El face ceva special pentru noi. Vrăjmașul nostru, care s-a simțit puternic și invincibil, vede că încrederea lui scade dintr-o clipă în alta, căci Omnipotentul creează multe situații care îi determină pe oponenți să părăsească pământul liber, astfel încât copiii Celui Prea-Înalt să îl posede. Deci, indiferent de ce fel de luptă ar putea exista; în momentul în care generalul nostru ne dă ordinul de a ocupa un anumit teren sau de a face lucrarea Lui, El va avea grijă de fiecare detaliu pentru ca noi să obținem victoria.

            Este imposibil ca orice poruncă divină să eșueze. De fapt, nici o făgăduiala din partea Domnului nu a eșuat și nu va eșua niciodată (Numeri 23:19). Când vorbește, planul Său a fost deja stabilit și El a făcut deja ceea ce este necesar pentru ca noi să obținem binecuvântarea. Cu toate acestea, cei care acordă atenție amenințărilor celui rău și insistă să intre într-un nou pământ, fără să urmeze îndrumarea divină, vor găsi că au fost înșelați de Satana. Acum, voința divină va fi îndeplinită indiferent de circumstanțe. Apropo, Dumnezeu însuși se ocupă de aruncarea împotriva adversarilor a "insectelor gigantice", ca razele și săgețile în direcția lor (Psalmul 144.6).

            Domnul este un viteaz, un om de război în toate bătăliile (Isaia 42:13). Prin urmare, în fața oricărei lupte cu care te confrunți - fie împotriva unei anumite boli, a unei probleme financiare etc. - El îți va fi alături. Suficient doar să te gândești la ceea ce Tatăl este capabil să facă pentru copiii Săi, dușmanul disperă și folosește orice tactica pentru a încerca să te ducă la înfrângere. Cu toate acestea, cei care sunt fermi în credință vor vedea pe Domnul împlinind Cuvântul Său de biruință!

 

           

 

 

            Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!