Mesajul zilei

30/06/2018 - LUCRĂRILE OMULUI LUI DUMNEZEU

“Israel a slujit Domnului în tot timpul vieţii lui Iosua şi în tot timpul vieţii bătrânilor care au trăit după Iosua şi care cunoşteau tot ce făcuse Domnul pentru Israel.”

Iosua 24.31

Vremurile fericite erau acelea în care israeliții, în plus față de prosperitate, aveau pace și trăiau bine! Pentru că au slujit Atotputernicilor, au devenit mai mult decât cuceritori în totul. Astăzi, creștinii descoperă că viața credinței îi va conduce, de asemenea, la victorie.

În mijlocul nostru, este posibil să știm cine nu practică Cuvântul Domnului, pentru că acest tip de persoană trăiește în necazuri. Mulți dintre ei, apropo, sunt extrem de religioși; totuși pentru că nu urmăresc poruncile, aceștia trăiesc ca și când nu ar fi de la Dumnezeu.

Ca lider, Iosua și-a îndeplinit misiunea, conducând poporul său să trăiască belșugul binecuvântărilor lui Dumnezeu. Acesta ar trebui să fie rolul oricărei persoane care are o funcție de conducere. Cu toate acestea, de multe ori păstorii turmelor mari nu acordă atenție faptului că fericirea oilor lor depinde de ceea ce ei vorbesc și fac. Acum, bărbații lui Dumnezeu trebuie să trăiască la picioarele Maestrului, pentru că astfel își vor conduce oile la înțelegerea planului divin și astfel vor avea viața abundentă pe care o oferă Isus (Ioan 10:10b).

Moștenitorul lui Moise nu numai că a făcut un mare bine israeliților, ci și i-a învățat pe toți bătrânii care i-ar fi succedat să acționeze în același fel. Nu ne putem gândi exclusiv la bunăstarea generației noastre, ci și la formarea liderilor care ne succed în așa fel încât, la mult după plecarea noastră, poporul să continue să se bucure de bunătatea Tatălui. Acești conducători trebuie să vadă binele pe care Domnul îl face poporului Său când este învățat în mod corespunzător. Astfel, în afară de a ajuta poporul Domnului în acest timp, ei vor forma noi lideri pentru continuitatea lucrării lui Dumnezeu. Trebuie să ne gândim la următoarele generații și să oferim ce-i mai bun pentru ele.

Fiecare creștin este chemat să fie martor al lui Isus. Oricine este el, va servi de fapt lui Dumnezeu, trăind departe de păcat și bucurându-se de puterea din Ceruri. Cea mai mare chemare a noastră a fost să avem viața din belșug pe care ne-a adus-o Hristos - care include printre multe binecuvântări, vindecare, prosperitate și o căsătorie de succes. Trăind Adevărul și învățându-l altora, vom sluji Domnului.

Printre atâtea lecții bune pe care le putem extrage din versetul studiat, una dintre cele mai importante este că lucrările noastre trebuie să ne urmeze. Nu putem trăi în mod egoist, gândindu-ne doar la acest moment, ci și la generațiile viitoare, pentru ca ele să poată fi, de asemenea, binecuvântate. Ceea ce învățăm și aplicăm în viața noastră trebuie să devină un mesaj, astfel încât, în viitor, cei care îl slujesc pe Dumnezeu să o facă cu succes. Cu alte cuvinte, trebuie să lăsăm o urmă fericită a traiectoriei noastre!

           

 

            Întru Hristos, cu dragoste,

 

          R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!