Mesajul zilei

02/07/2018 - NU TE LĂSA TÂRÂT ÎN POFTELE GREȘITE

“Ca nişte copii ascultători, nu vă lăsaţi târâţi în poftele pe care le aveaţi altădată, când eraţi în neştiinţă.”

1 Petru 1:14

Dumnezeu are doar un fel de copii: cel obedient. Când un rob al Lui încetează să mai asculte ceea ce Îi vorbește prin Cuvânt, trece în categoria celor spurcați. Unii mai încearcă să rămână în biserică, mergând la adunări, dar doar asta nu îi va ajuta. De fapt, ei nu vor avea părtășie cu Cerurile până nu se pocăiesc și nu se convertesc. Există și aceia care continuă să participe la slujire numai pentru că s-au obișnuit cu ambientul bun care există în casa lui Dumnezeu, dar ei nu simt prezența divină, pentru că ceea ce fac este din simplu obicei.

Acum, adevărata Biserică a Domnului este alcătuită din oameni care slujesc Celui Prea Înalt în spirit și în adevăr. De aceea, cei care refuză să asculte ceea ce vorbește nu pot aparține Trupului lui Hristos. Mântuitorul a murit pentru a ne scoate din această lume păcătoasă, pentru a ne face poporul lui Dumnezeu și pentru a ne face biruitori peste toate poftele firii pământești. Dar oricine le dă acestor pofte domnia vieții sale se opune planului divin pentru om și, prin urmare, nu mai poate merge împreună cu Domnul.

Atâta timp ce noi nu am aparținut Trupului lui Hristos, am avut dorințe neînfrânate din cauza ignoranței noastre față de Scripturi. Cu toate acestea, când am primit iluminarea din Cer, am fost spălați în apă curată - care este Cuvântul lui Dumnezeu - și apoi vom fi eliberați de aceste sentimente neplăcute. Chiar și așa, uneori diavolul ne încearcă, pentru că voința lui este să ne facă să ne abatem de la Cale. Cel mai rău este faptul că unii se lasă seduși de minciunile lui Satana, deși pentru puțin timp par că sunt robi ai Celui Prea Înalt; dar de-a lungul zilelor, acești oameni își vor pierde voința de a rămâne fermi în biserică, căci inima lor, care a fost coruptă, va căuta multe "defecte" în casa Domnului.

Cu nașterea nouă, devenim lumina intru Domnul (Efeseni 5:8). De aceea, noi trebuie să umblăm ca atare, și nu așa cum am zice, ca oameni care și-au pierdut judecata și, prin urmare, devin sclavi ai pasiunilor și păcatelor. Mesajul divin este să nu ne conformăm poftelor care existau în noi. Nu mai suntem în timpul neștiinței; acum, avem ochii duhului nostru luminați și obligația de a umbla în așa fel încât să-L mulțumim pe Tată.

Fratele meu, nu acceptă înapoi dorințele neînfrânate ale cărnii, ci fii plin de dorințe bune și ferm în sfințenia cu care te-ai îmbrăcat în a-L accepta pe Isus. Începe să te gândești la ce vine de sus (Coloseni 3:2), ce trebuie să faci pentru a slăvi Numele Domnului. Astfel vei fi departe de ispitele care te-au dominat odinioară. Acum ești o făptură nouă și, prin urmare, nu trebuie să lași diavolul să te deranjeze. Fii înțelept și trăiește liber!

 

            Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!