Mesajul zilei

03/07/2018 - FIȚI SFINȚI

“Ci, după cum Cel ce v-a chemat este sfânt, fiţi şi voi sfinţi în toată purtarea voastră.”

1 Petru 1.15

Ce bine că Domnul ni se arată așa cum este El, ca un Dumnezeu sfânt! Dar pentru că așa este, cei care trăiesc în păcat, chiar dacă încearcă, nu pot să meargă alături de El. De fapt, ori de câte ori cineva greșește și se lasă pradă păcatului, se închide Domnului - și pentru a se apropia de El, trebuie să înceteze cu acest tip de comportament și să-și mărturisească greșeala. Dar atenție: acest lucru trebuie făcut fără întârziere, pentru că într-o zi nu va mai fi acceptată rugăciunea ta.

Porunca divină este să fim sfinți. Dumnezeu Însuși - care știe cine suntem - ne-a chemat pentru lucrarea Lui. Este, de asemenea, adevărat că El a lucrat în noi recrearea spiritului nostru, astfel încât să putem spune "nu" ispitelor. Cu toate acestea, dacă ne jucăm cu ofertele pe care diavolul ni le face, vom vedea, mai devreme sau mai târziu, că nu mai există iertare pentru modul nostru greșit de a trăi. Cu îndrumarea Domnului, este mai bine să ne aliniem Lui și să începem să ne străduim să nu mai cădem în păcat.

Trebuie să fim separați de rău. Cine se alătură Dumnezeului sfânt devine sfânt. Pe de altă parte, cel care se unește cu păcatul devine păcătos. Persoana care are unele slăbiciuni morale și este întotdeauna condusă de sugestia diavolului trebuie să caute urgent fața Domnului și să-și mărturisească problema. În același timp în care se pocăiește, trebuie să ceară puterea necesară pentru a scăpa de greșeală. Cei care, într-o bună zi, sunt bine și în cealaltă, se întorc să practice ceea ce Cuvântul lui Dumnezeu condamnă vor recunoaște că nu mai există acceptare din partea Domnului - dacă rămân în această situație.

Corect este să fii atent la ceea ce faci. Ceea ce se întâmplă în inima ta este de o importanță capitală, pentru că dacă există plăcere în păcat, nu vei mai simți nevoia să ceri mila Domnului; la urma urmei, vei fi deja departe de Cale. Apoi, cât mai este timp, întrerupe o dată pentru totdeauna legătura cu răul. De vreme ce Satana a fost deja învins de Hristos, nu-i da drumul în viața ta; altfel nu va exista iertare pentru tine. Nu lăsa dușmanul să te copleșească. Când încetezi cu această situație, diavolul nu va mai putea să-ți aducă sugestiile și ispitele murdare.

Cine nu este ferm în ceea ce declară Scriptura și nu își ia poziția în Isus, nu poate scăpa de atacurile demonice. Dacă vrei să te bucuri de Dumnezeu, fii tare și nu da prilej diavolului (Efeseni 4:27). Astfel, oamenii vor descoperi că, având aceeași credință pe care o ai, vor putea trăi și ei la cel mai înalt nivel!

 

            Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

DOMNUL FIE CU VOI!