Mesajul zilei

06/07/2018 - O MARE AMENINȚARE

”Cei înfăţişaţi prin sămânţa căzută lângă drum sunt aceia în care este semănat Cuvântul, dar, după ce l-au auzit, vine Satana îndată şi ia Cuvântul semănat în ei”

Marcu 4.15

Cine nu se dăruiește Domnului din toată inima comite o mare greșeală, căci a rămâne lângă Drum – și nu pe El – face ca mulți să sufere o mare pierdere. Deși Cuvântul lui Dumnezeu a fost semănat în inimile acestor oameni, nimic nu îi va ajuta, fiindcă cel rău va veni și-i va lua cu el. Fratele meu, Isus a asemuit această pierdere cu o sămânță căzută lângă drum, unde țărâna este neprielnică pentru a mai da rod, căci cei ce trec pe acolo o calcă în picioare, iar asta face ca să se întărească, pierzându-și nutrienții necesari pentru încolțire și coacere.

            Calea este Isus (Ioan 14.6). Aceasta înseamnă că, chiar dacă un om se duce în casa Domnului, de nu este în Hristos, revelația sfântă – ce ajută toată adunarea să se ridice prin credință și să-și însușească binecuvântarea – nu va face nimic pentru el. Semănătorul, care este Sfântul Duh, aruncă sămânța în locul potrivit, în inima cuiva; cu toate acestea, neîndeplinind condițiile necesare, diavolul vine de îndată și culege ce a fost însămânțat. Rezultatul se vede mereu în adunările noastre: oameni ce nu știu niciodată să facă binele, nu prosperă și nu dau roade pentru Împărăția lui Dumnezeu.

            Unii se consideră dați la o parte, însă ei sunt cei care uită de sfaturile sfinte. Numai cei care primesc pe Isus drept Mântuitor reușesc să dobândească puterea de a fi făcuți fii ai lui Dumnezeu; ceilalți se amăgesc cu totul. Cei care vor merge în căutarea sfatului sfânt și se vor smeri înfăptuindu-l vor fi cei care vor da roade în credință. Însă, nu există magie în lucrarea Domnului; ori omul Îi slujește Lui cu adevărat, ori nu va primi ceea ce îi aparține de drept. Fapt trist, dar adevărat.

            Cel Preaînalt nu ar spune ceva neadevărat – și asta explică exact de ce mulți oameni sunt mereu în casa lui Dumnezeu, dar continuă să sufere. Tot ceea ce este mai rău li se întâmplă lor. Trist este că aceștia trăiesc cu inima pustiită și nu învață niciodată să se supună Domnului. Cine, însă, dorește cu adevărat să biruiască, va vedea că nu este nimic prea complicat. Cei ce biruiesc în credință sunt oameni ce au învățat să slujească lui Dumnezeu și, de aceea, vrăjmașul nu reușește să-i înfrângă. Din nefericire, în lucrarea sfântă, sunt mulți cu idei preconcepute ; sunt cei care știu totul, dat nu reușesc niciodată să se izbăvească de atacurile celui rău.    

            Este posibil să faci ceva pentru a nu fi comparat cu acest fel de om. Diavolul, ce nu vine decât să fure, să junghie şi să prăpădească (Ioan 10.10), va face totul pentru ca

să nu reușești să fii ceea ce Cel Preaînalt a plănuit pentru tine. Fără reușita ta, lumea va fi mai nefericită și oamenii vor suferi mai mult. Așadar, hotărăște-te să fii țarina cea bună, în care sămânța binecuvântată să găsească condițiile necesare pentru a rodi după voia Domnului. Semănătorul nu greșește niciodată ; El îți pune sămânța în inimă și, de nu va încolți, vina este a ta.

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!