Mesajul zilei

08/07/2018 - PLANURILE DIAVOLULUI

”Căci nu suntem în neştiinţă despre planurile lui”

2 Corinteni 2.11

Împărăția diavolului este bine îndrituită: dracii săi îl slujesc cu teamă și, în același timp, cu fidelitate absolută. Pe de altă parte, dacă împărăția îi va fi împărțită, el își va afla sfârșitul și, de aceea, pentru tot ceea ce ni se întâmplă, cel rău are planurile sale și nimic din ceea ce poruncește supușilor nu este lăsat de o parte.

            Planurile lui Satana în ceea ce ne privește sunt malefice și distrugătoare. Din această cauză, cine își face de lucru cu el, se va confrunta cu mari probleme mai repede decât crede. Căci, vrăjmașul nu știe ce este îndurarea, nu cunoaște cuvântul iertare și nici nu va putea să-și îndrepte firea, mârșavă și păcătoasă. Singurul mod ca omul să se opună atacurilor răului este de a afla voia sfântă și, cu credință, să determine ca așa să se facă. Atunci, puterea din Ceruri își începe lucrul și, chiar dacă cel rău încearcă să împiedice lucrarea Domnului, nu va avea reușită.

            Capcanele lui Satana se află mereu dinaintea noastră, care are mereu scuze pentru păcatele omului. Nu există greșeală al cărei autor să nu fi fost înșelat de prințul întunericului, care arată omului nevoia de a avea o relație extraconjugală, de a intra în lumea criminalității sau de a face orice altă lucrare rea. Capcanele lui sunt recunoscute imediat, căci inima noastră refuză să facă acel lucru. Cu toate acestea, va cădea în strânsoarea ispititorului cel care, în loc să urmeze călăuzirea lui Dumnezeu, stăruiește în comportamentul său.

            Fratele meu, asigură-te că ceva vine sau nu de la Domnul urmând un raționament simplu: tot ceea ce afectează revelația Cuvântului Său vine din infern. Ceea ce ne umple inima de îndoieli față de ce este sau nu permis nu vine de regulă de la El, căci, altfel, nu ai fi avut nicio îndoială. Ori, ceea ce vine de la Cel Preaînalt ne bucură sufletul; când, însă, ceva vine din partea diavolului, duhul nostru nu-și găsește pacea.

            Atitudinea pe care o ai față de ispită arată al cui fiu ești: cel al Domnului se poartă după legile sfinte; cei care nu au ieșit încă din împărăția întunericului se află sub autoritatea celui rău, iar faptele lor sunt cu totul supuse planului său. Dă-ți silința să înfăptuiești lucrarea sfântă și fii atent la atacurile vrăjmașului, care îți va da mereu o sumedenie de pretexte pentru ca să încerci să-i realizezi planurile și, astfel, să rămâi prins în ghearele sale. Fă numai ceea ce Cuvântul îți îngăduie!

                                                          

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!