Mesajul zilei

10/07/2018 - DUMNEZEU DESCHIDE UȘILE

”Când am ajuns la Troa pentru Evanghelia lui Hristos, măcar că mi se deschisese acolo o uşă în Domnul”

2 Corinteni 2.12

Cine este călăuzit de Domnul nu ajunge niciodată la un loc greșit. Așadar, indiferent de primejdia ce-ți apare în cale, de ai încredere în Hristos, vei fi mereu cu reușită în toate misiunile ce-ți vor fi încredințate. Dimpotrivă, cei care – în loc de a urma sfatul Celui Preaînalt – hotărăsc singuri ce să facă nu vor avea niciodată privilegiul de a vedea pe Domnul călăuzindu-le pașii. În consecință, se vor împiedica mereu pe drum, pierzând oportunitățile, fiind potrivnici lui Dumnezeu.

            Nu putem merge niciunde dacă nu propovăduim în același timp Evanghelia. Noi, robii lui Dumnezeu, trebuie să înțelegem că, chiar și în momentele de recreere, Domnul ne scoate pe cineva în cale pentru a primi Cuvântul Său. Până la urmă, de ce oare Isus S-a ostenit într-atât încât a trebuit să Se așeze lângă fântâna lui Iacov în timp ce ucenicii se duseseră să cumpere de ale mâncării (Ioan 4.1-18)? Aceasta a fost pentru a binecuvânta o viață. Și cu noi se poate întâmpla ceva asemănător: o ”samariteancă” surpriză ne poate ieși oricând în cale.

            În orice situație, trebuie să propovăduim Evanghelia lui Hristos, fără a ne împotrivi și fără a înceta de a vorbi despre ceea ce am învățat de la Domnul, căci cineva are poate nevoie să audă vreun cuvânt de îmbărbătare. Chiar și printre frații noștri în Hristos, fără a exagera, trebuie să dăm mesajul lui Dumnezeu cu înțelepciune, căci, astfel, vom fi neîncetat robii Săi. Fie că este vorba de un eveniment social în care comemorăm ceva sau, chiar și de vreo întâlnire de afaceri, trebuie mereu să ne dedicăm timpul pentru ca Domnul să-Și facă lucrarea prin mijlocirea noastră. Ceea ce contează este ca Evanghelia să fie propovăduită!

            În fragmentul citat, apostolul Pavel a vorbit despre ceva foarte important: a zis că i se deschisese o ușă în Domnul. Fii foarte atent pentru a nu pierde prilejurile ce-ți vor fi acordate. Vezi că, atunci când Domnul deschide o ușă, El nu o face în orice loc, ci, da, în El. Pe lângă asta, trebuie să fii atent la faptul că o ușă deschisă în Cuvântul lui Dumnezeu nu poate fi închisă. Aceasta înseamnă că înțelegerea primită prin mijlocirea Scripturilor nu-ți va fi niciodată luată înapoi și, cu ea, poți intra și lua orice vrei – sau planta sămânța pe care Domnul a trimis-o – și apoi să ieși fără ca vreo durere să-ți fi fost pricinuită. Folosindu-te de înțelegerea pe care Dumnezeu ți-o dă, reușita îți va fi garantată.

            Nu irosi binecuvântările pe care Cel Preaînalt ți le oferă. Când există o bogăție de revelații, putem fi tentați de a nesocoti vreuna dintre ele, crezând că altele vor veni ușor. Totuși, Cuvântul poruncește să semănăm dimineața cât și după-amiaza, fără ca să lăsăm mâinile să ni se odihnească, fiindcă nu știm care semințe vor da rod (Eccleziast 11.6). Adu-ți aminte: Isus a poruncit să se strângă resturile care au rămas de la pâini și pești, ca să nu se piardă nimic (Ioan 6.12). Așadar, nu arunca nicio revelație sfântă, căci fiecare este o sămânță care, de este însămânțată, va da o mare roadă. Fii fără încetare rob al Domnului!

 

            În Hristos, cu dragoste,

            R. R. Soares

 

 

Rugăciune

DOMNUL FIE CU VOI!