Mesajul zilei

11/07/2018 - BINECUVÂNTATĂ NELINIȘTE

”N-am avut linişte în duhul meu, fiindcă n-am găsit pe fratele meu Tit, de aceea mi-am luat ziua bună de la fraţi şi am plecat în Macedonia”

2 Corinteni 2.13

Pavel a fost atât de neliniștit din cauza unui frate în Hristos încât a plecat din Troa, unde o ușă îi fusese deschisă în Domnul, spre Macedonia. Dar, de ce oare a avut acest sentiment? Ar fi Tit mai important decât ușa deschisă pentru el? Sau era însuși Dumnezeu cel care îl călăuzea pe aces apostol ? Dacă era, de ce după ce i-a deschis ușa a permis ca apostolul să aibă atâta neliniște în duh încât a părăsit acel loc ?

            În continuare, Pavel a spus că slăvea pe Dumnezeu pentru că El Își călăuzea mereu robii spre biruință (v. 14). Fratele meu, urmează sfaturile sfinte și vei vedea că ușile pe care Domnul le deschide în El lucrează în orice loc. Neliniștea în duh poate fi de fapt o poruncă de-a Domnului. Într-adevăr, deseori, neliniștile vin de la El, iar aceasta se întâmplă pentru ca să fim în situația pe care El a plănuit-o pentru noi.

            Având în vedere această întâmplare, și Pavel a trecut prin una asemănătoare: în cetatea din Filipos, în fiecare zi, apostolul și grupul lui se duceau împreună la râu pentru a se ruga. Odată, le-a ieșit înainte o tânără roabă ghicitoare, care, deși era posedată de un duh necurat, striga în gura mare despre faptul că Pavel și ai săi oameni sunt robii Celui Preaînalt. Într-o zi, Pavel a fost atât de neliniștit în Duhul lui Dumnezeu încât, în Numele lui Isus, a poruncit demonului să iasă din ea (Faptele Apostolilor 16.16-18). Aceasta este una dintre modalitățile în care Domnul Își folosește norodul. Uneori, suntem deranjați de cineva pe care îl vedem pentru prima dată – sau îl cunoaștem de mult timp, dar care se află pradă vreunei ispite. Când asta se întâmplă, trebuie să urmăm sfatul din Ceruri și să facem pentru acel cineva ceea ce Domnul poruncește: în unele cazuri, El vrea ca să ne rugăm; în altele, să-I propovăduim Cuvântul.

            Dumnezeu ne dă mereu pacea, însă, uneori, El ne poate face să avem o neliniște în duh. Când acest lucru se întâmplă, este de ajuns să-I îndeplinim voia. În anii 80, a aut loc un mare cutremur de pământ în orașul Mexico, ce a cauzat moartea mai multor sute de oameni. Atunci, au fost unii creștini ce au spus că, în anumite momente, au simțit o neliniște și au ieșit din case pe străzi. Apoi, imediat, a început cutremurul și casele lor s-au prăbușit. Alții, au simțit poate aceeași senzație, dar, crezând că este vorba doar de o părere, au rămas pe loc; drept rezultat, nu se mai află aici pentru a povesti prin ceea ce au trecut.

            Fratele meu, fă mereu voia Domnului. Mulți contribuitori ai Emisiunii Credinței povestesc cum Dumnezeu le-a vorbit pentru ca să înceapă să finanțeze lucrarea. Unii, de exemplu, au ignorat atingerea sfântă luni de zile, dar, când au hotărât să I se supună, au primit binecuvântări pentru care se rugau de mulți ani! Ori, Cel Atotputernic nu ar spune niciodată ceva nepotrivit; tot ceea ce El ne revelează are un scop veșnic. De aceea, nu trebuie niciodată să nesocotim Cuvântul lui Dumnezeu; până la urmă, cine se va purta astfel, va pieri întru totul!  

 

          În Hristos, cu dragoste,

 

           R. R. Soares

 

 

Rugăciune

DOMNUL FIE CU VOI!