Mesajul zilei

15/07/2018 - OAMENII CE NU PRIMESC NICIODATĂ NIMIC DE LA DOMNUL

”Un astfel de om să nu se aştepte să primească ceva de la Domnul”

Iacov 1.7

Cât este de trist să-i vezi pe oameni pierzându-și vremea și șansele în viață. Unii cred că tinerețea va dăinui mereu sau că vor rămâne veșnic în această lume. Ca și cum nu ar fi de ajuns, întâlnim, inclusiv în lumea evangelică, mulți leneși, care nu au niciun interes de a învăța mai multe prin Cuvânt și nici nu se încredințează cu totul lui Dumnezeu; de aceea, duc un trai rău. Unii ajung să învinovățească pe Domnul, spunând că tot ceea ce au este prin mijlocirea Lui. Însă, cine face ceea ce Biblia îi revelă devine biruitor.  

            Unul dintre cele mai rele lucruri ce i se pot întâmpla cuiva ce acceptă Evanghelia este de a-i imita pe cei care trăiesc pe baza religiei și superstițiilor, și nu au nimic în Dumnezeu în viața lor. Ei sunt învățați de demoni să creeze tot felul de practici ciudate – iar în unele cazuri chiar nostime – trăind ca și cum ar fi diferiți de restul lumii. Acești oameni se schimbă atât de mult încât până și modul de a merge și de a vorbi le este influențat ; de fapt, scornesc tot felul de comportamente și trăiesc cu aere de superioritate. Însă, cine trăiește astfel nu este pe placul Domnului și, aproape mereu, este năpădit de tot felul de probleme.

            Dumnezeu aude numai rugăciunea celui ce se poartă potrivit învățăturilor Sale. Însă, acestea nu ne sunt date printr-un capriciu de-al Său – ca și cum Cel Preaînalt ar hotărâ ca, de nu ne purtăm după voia Sa, să nu ne audă cererea. Nimic din toate aceste lucruri nu este adevărat ! Domnul ne dă îndrumările Sale pentru a ne arăta cum totul poate funcționa. Așadar, cine nu se supune poruncilor Domnului se lasă, în mod inconștient, ispitit de duhul greșelii. Trist este că acești oameni nu știu că sunt judecați în lumea duhovnicească drept neascultători și iresponsabili, iar de nu se vor îndrepta, nu vor primi niciodată nimic de la Domnul. Ei ar putea avea aceleași șanse ca cei care ascultă de Cuvântul lui Dumnezeu, dar, preferând neascultarea, și nu supunerea, sunt excluși de la lucrarea sfântă.                                                                                                                                                                                                                       

            Pentru a înțelege mai bine, să ne imaginăm că un fermier are pe pământurile sale un potențial foarte mare de producere a energiei electrice. De fapt, Creatorul a făcut pe acele terenuri o mare cascadă formată prin curgerea unui lac foarte mare, care, la rândul său, este constituit dintr-un râu cu ape multe. Însă, acel om fiind mistic, stă în fața cascadei rugându-se, cerând ca acele ape mari să producă electricitatea dorită. Asta nu se va putea întâmpla niciodată, nu-i așa? Același lucru se va întâmpla cu cel care nesocotește sfaturile sfinte.

            Fii înțelept pentru a nu irosi potențialul pe care credința ta o are în Domnul. Poartă-te cum se cuvine și lasă-te stăpânit de puterea din Ceruri, căci poți totul prin mijlocirea Celui care te întărește (Filipeni 4.13)

 

În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!