Mesajul zilei

17/07/2018 - VIAȚĂ CU BUCURIE ȘI ÎNCREDERE

”Cine este acesta care vine din Edom, din Boţra, în haine roşii, în haine strălucitoare, şi calcă mândru, în plinătatea puterii Lui?” – „Eu sunt Cel care am făgăduit mântuirea, şi am putere să izbăvesc! ”

Isaia 63.1

Una dintre tainele de a fi un om de neclintit în credință este de a cugeta la revelațiile pe care Cuvântul lui Dumnezeu ni le dă. Cu credința întărită, vom începe cu siguranță să trăim în mod diferit. Ceea ce le lipsește multora este de a se lăsa luminați de Cuvântul Viu. Astfel, omul va îndeplini condițiile de a cere înfăptuirea a tot ceea ce îi este scris în Scripturi. Cine nu se cunoaște în Dumnezeu nu știe ceea ce îi aparține și ceea ce poate face în Numele lui Isus, cu atât mai puțin să înfrunte problemele de zi cu zi și să obțină izbânda în determinările sale.

            Isaia a vorbit despre Domnul în următorul mod : ”Cine este acesta care vine din Edom în haine strălucitoare”. El vine în haine de sărbătoare și nu cernite, căci le-au primenit călcându-și vrăjmașii, așa cum se calcă strugurii în teasc. Pentru Domnul, lucrarea este deja realizată, altfel nu ar veni din Edom, ci ar fi rămas acolo atâta timp cât ar fi fost necesar pentru a duce totul la bun sfârșit. Însă, lucrarea a fost desăvârșită și, de aceea, nu putem să nu sărbătorim reușita Sa și realizarea lucrării Sale spre binele nostru.

            În orice vremuri, trebuie să fim veseli, fericiți și bine-dispuși. Până la urmă, Mântuitorul nostru ne-a făcut un dar nemaipomenit: ne-a biruit vrăjmașii. Dovada este că hainele Sale erau strălucitoare, ceea ce pentru noi este un motiv de bucurie. Este vremea de a sărbători, de a-I aduce mulțumiri pentru ceea ce El a făcut pentru noi; însă, cea mai bună modalitate de a mulțumi este de a ne asuma ceea ce ne aparține în Hristos.

            Așadar, Domnul vine călcând mândru în plinătatea puterii Lui, fără să-Și fi slăbit forțele. Și atunci, de ce oare să te lași cuprins de dezinteres și deznădejde? Să nu spui niciodată că nu poți sau că nu vei reuși. Orice fiu al lui Dumnezeu poate totul în Hristos, căci El îl întărește (Filipeni 4.13). Astfel, nu lăsa ca frica să ți se strecoare în inimă.

            Putem observa că Domnul a venit să vorbească de dreptate, și nu de osândă. Este vremea bunelor vestiri, și nu a plânsului. El vine să ne dea de știre că cel care stăpânea lumea a pierdut cu totul lupta și, acum, nu este decât un înfrânt. Astfel, toți cei care trăiau asupriți prin lucrările sale nefaste, pot acum să se declare liberi și izbăviți cu adevărat de orice asuprire. Acesta este mesajul pe care Dumnezeul nostru îl are pentru toți ce cred în El. Fratele meu, ne aflăm în veacul lucrărilor dreptății celei sfinte.

            Domnul spune că are putere pentru a mântui. Așadar, avem temei pentru a ne simți biruitori, nu-i așa? Oricare ar fi problema cu care te confrunți, fii hotărât și puternic, apropie-te dar cu deplină încredere de scaunul harului (Evrei 4.16) și crede că, în Hristos, ești mai mult decât biruitor (Romani 8.37). Nu dezamăgi pe Cel care vine pentru a-ți aduce Buna Vestire, ci crede în ea!

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!