Mesajul zilei

18/07/2018 - RUGĂCIUNEA NU ESTE CONSTRÂNGĂTOARE

”Ne-am rugat Dumnezeului nostru şi am pus o strajă zi şi noapte, ca să ne apere împotriva loviturilor lor”

Neemia 4.9

Neemia a fost chemat de Domnul pentru a reconstrui Ierusalimul și, pentru a îndeplini ceea ce Domnul i-a dat drept misiune, acest rob al lui Dumnezeu primind aprobarea împăratului persan Artaxerxes, care, în acele vremuri, stăpânea lumea.

            Cei care primesc de la Domnul o îndrumare pentru a realiza ceva trebuie să fie conștienți de faptul că vrăjmașul se va folosi de alți oameni care să-i facă să renunțe în a mai înfăptui ceea ce le fuseseră poruncit. Băgați de seamă, căci Domnul spune că nu Îi place de cei care dau înapoi!

            Unii oameni folosiți de diavol pentru ca să împiedice realizarea lucrării au început să-l amenințe pe Neemia ca să-și înceteze lucrul. Atunci, el s-a rugat lui Dumnezeu și a cerut dreptate. Astfel, a urmat un timp de pace și lucrarea a putut fi reîncepută. Însă, cum vrăjmașul nu renunță niciodată, prigonirea a reînceput și părea că un atac ar fi putut avea loc în orice clipă. Ce oare ar fi trebuit să facă?  

            Cum amenințarea era pe punctul de a avea loc, Neemia s-a rugat Domnului din nou. Astfel încât de data aceasta a fost diferit, căci a simțit ce ar trebui făcut și a început imediat să îndeplinească porunca sfântă: a pus străjeri zi și noapte pentru a veghea lucrarea. Asta poate părea ceva simplu, însă orice lucru trebuie să fie înfăptuit dacă vine de la Dumnezeu. De Îi suntem robi și lucrarea este a Lui, sfaturile Sale sunt cu siguranță de cea mai mare importanță. Până la urmă, Domnul știe ceea ce vrăjmașul plănuiește, forța pe care o are și stricăciunea pe care atacul său ne-o poate cauza. De aceea, este bine ca totdeauna să ascultăm de sfaturile Dumnezeului nostru. Astfel, Neemia nu s-a mai rugat Domnului, ci, deși amenințarea continua și alte greutăți apăruseră, și-a continuat lucrarea neclintit în hotărârea sa.

            Când avem un cuvânt de la Dumnezeu, nu mai trebuie să ne rugăm, ci să stăm cu ochii larg deschiși și să urmăm ceea ce El spune. Nu vreau să spun că Neemia renunțase de a mai striga la Dumnezeu. Nu este bine să renunțăm de a folosi acest mijloc minunat pentru ca Dumnezeu să ne știe cererile, însă, nu mai este nevoie să ne rugăm pentru ceea ce ne-a fost deja revelat. După ce am primit cunoașterea din Ceruri, este de ajuns să credem că revelația Domnului se va înfăptui. De vom continua să strigăm cerând ajutor din cauza vreunei probleme noi, ce a agravat situația, aceasta poate arăta neîncredere în faptul că planul sfânt nu va ajunge la bun sfârșit.

            Cerând sfatul lui Dumnezeu despre cum să procedeze față de toți regii care i-au atacat pe locuitorii Gabaonului, Iosua a primit călăuzirea sfântă și i-a nimicit. Faptul acesta părea cel mai puțin probabil să se întâmple, căci ar fi trebuit să poruncească Soarelui să se oprească asupra Gabaonului, și Lunii, asupra văii Aialonului (Iosua 10.12); așadar, Iosua a ascultat de Dumnezeu și a poruncit, iar Sistemul Solar s-a oprit. După exemplul lui Iosua, porunca îți va fi plină de putere de își are temelie în Cuvântul lui Dumnezeu.

 

În Hristos, cu dragoste,

            R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!