Mesajul zilei

20/07/2018 - OCROTIRE TIMP DE DOUĂZECI ȘI PATRU DE ORE

”De aceea nu te va bate soarele ziua, nici luna noaptea ”

Psalmi 121.6

Cine observă ceea ce Cuvântul lui Dumnezeu spune față de răscumpărații Domnului și crede în asta va trăi ca și cum ar fi un om cu super-puteri. Biblia ne învață multe despre locul nostru față de toate lucrurile. Însă, este nevoie să-ți dai silința de a te ruga, de a căuta revelațiile, de a-ți assuma drepturile și de a determina ca ceea ce ai învățat să ți se înfăptuiască. Așadar, nu vom fi biruiți în niciun domeniu. Tot ceea ce frații noștri din vechime au reușit slujind cu credință Domnului și noi putem face. Domnul nu a fost mai mult Dumnezeul lor decât al nostru. Deosebirea este că aceștia din urmă s-au purtat drept și, de aceea, au biruit. Același lucru poate să se întâmple și nouă.

            De fapt, îndeplinim mai multe condiții de a ne bucura de binecuvântările sfinte decât așa-numiții eroi ai credinței din timpurile Bibliei. Ei au trăit înainte de Calvar, când diavolul încă nu fusese înfrânt. Cu noi este diferit, căci am trăit realitatea Noului Testament, în care toate binecuvântările ne-au fost deja date (2 Corinteni 1.20). Taina este de a fi în Hristos, căci în El Dumnezeu ne-a dat tot ceea ce avem sau vom avea nevoie. Niciun creștin nu poate permite ca ceva să interfereze în viața sa liniștită și îmbelșugată, care îi este asigurată de credința în Isus.

            Nu există nicio îndoială că a sluji lui Dumnezeu este cea mai bună hotărâre pe care o putem lua. Cel care continuă să se opună planului sfânt al mântuirii nu numai că își va petrece veșnicia în locuința morților, ci va trăi rău și în această lume. Chiar de va avea o viață îmbelșugată, cu realizări sau o familie minunată, nu va reuși să se bucure de pace, căci aceasta este dată celui care slujește Autorului ei (Ioan 4.27). Cei care Îl acceptă pe Isus dobândesc tot ceea ce înseamnă să ai o viață îmbelșugată, însă, dimpotrivă, cei care continuă în neascultare trăiesc sub puterea întunericului și sunt călăuziți de duhul nelegiuirii.

            Ca rob al lui Dumnezeu, trebuie să stai de veghe și să nu uiți că, oricât de mare ar fi arșița sau înghețul, nu vor avea puterea de a vă doborî. Aceasta înseamnă că orice armă făurită de vrăjmaș împotrivă-ți va fi fără putere (Isaia 54.17). Așadar, trebuie să înțelegi un lucru: tot ceea ce Domnul spune că a făcut pentru noi devine realitate numai dacă noi, crezând, cerem acele lucruri. Nouă ne revine mereu să credem și să facem ca lucrurile să se înfăptuiască.

            Având revelația Cuvântului Domnului, trebuie să înțelegi că, în orice situație, ai obligația de a fi stăpân pe ea, de a avea ultimul cuvânt. Cine crede în ceea ce Scripturile spun trăiește precum Isus trăia pe când se afla printre noi. Pentru El, nu exista vreo dorință fără a putea fi împlinită. Chiar și când ostașii L-au prins în gradina Ghețimani, El a cerut ca Petru să-i țină spada, fiindcă, de ar fi dorit, ar fi putut cere ca Tatăl să-I pună la îndemână mai mult de douăsprezece legiuni de îngeri (Matei 26.53). În împrejurări similare, putem avea în ajutor puterea lui Dumnezeu, necesară pentru a ne izbăvi. Nu lăsa ca autoritatea să-ți fie pusă sub semnul întrebării. Folosește-te de ea mereu și dinaintea oricărei ispite.

 

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!