Mesajul zilei

22/07/2018 - Dumnezeu este ajutorul meu

”Da, Dumnezeu este ajutorul meu, Domnul este sprijinul sufletului meu!”

Psalmi 54.4

Mereu trebuie să ne amintim că diavolul se află încă printre noi, făcându-și lucrarea pentru a ne ataca în toate felurile. Uneori, se folosește de alți oameni pentru a ne jigni, iar alteori, ne folosește pentru a ne răni. Când ne supunem Învățătorului, Satana încearcă să facă orice pentru ca lucrurile să nu ne meargă bine: el stârnește vântul, pornește furtunile, își dă silința pentru a ne face să fim cuprinși de dezinteres, pentru a crede că nu suntem chemați pentru a face lucrarea sfântă și nu am primit ungerea sau darurile necesare pentru a reuși. Cu toate acestea, fratele meu, în orice situație, amintește-ți că nu există niciun motiv pentru a te simți părăsit, căci Dumnezeu îți este ajutorul (Psalmi 115.11).

            Adevărul este că Cel Preaînalt ajută pe toți oamenii, chiar și pe cei care slujesc duhurilor, aparțin celor mai diferite religii sau nu cred în existența sfântă, căci, altfel, ar fi fost deja nimiciți de vrăjmaș. Îndatorirea lui Dumnezeu față de oameni decurge din faptul că toți sunt creaturile Sale. Așadar, trebuie să propovăduim Cuvântul, pentru ca oamenii să înțeleagă motivul pentru care se află aici și unde se vor duce după moarte.

            Orbirea în duh a umanității trebuie să fie îndepărtată, iar pentru asta trebuie să ducem Scripturile în toate colțurile lumii. Însă, înainte de a propovădui Evanghelia, trebuie să ne aflăm în comuniune cu Domnul, fără a uita că lucrarea de salvare a păcătoșilor este de o extremă importanță. Așadar, atunci când ne vom duce să le vorbim despre dragostea lui Dumnezeu, nu o putem face oricum, ci cu conștiința că suntem folosiți de El întru-un scop mai mare decât să reușim ca cineva să devină membru al bisericii noastre. De vom urma sfaturile Comandantului nostru, vom fi ostași în războiul Binelui împotriva răului, a lui Dumnezeu împotriva diavolului.

            Orice om care face lucrarea sfântă are pe Cel Atotputernic alături – fii un propovăduitor entuziast al Evangheliei, care să miște mulțimile; un om gata de a aborda pe oricine în orice loc pentru a vorbi despre dragostea lui Dumnezeu, sau, mai mult, gata de a-și petrece diminețile la biserică pentru a veni în sprijinul celor ce au nevoie de sfătuire. Poate că acești oameni nu și-au imaginat niciodată că, acordând ajutor cuiva, Domnul este cu ei.

            Fratele meu, înaintea Tatălui, spune ceea ce am făcut pentru a fi sprijinul sufletului atâtor oameni câți El ne va pune în apostolie. Așadar, roagă-te pentru ca Domnul să te folosească: fii mereu credincios și mulțumit de misiunea ta, nearătând niciodată dispreț celor nevoiași. A avea pe Dumnezeu alături este una dintre cele mai mari răsplăți. Este foarte potrivit să-ți rezervi timp ziua pentru a aprofunda Cuvântul, rugându-te și sprijinind cu rugăciuni sufletul cuiva. Amintește-ți că trebuie să ajutăm acum, căci, în veșnicie, nu vom avea de făcut acest fel de lucrare.    

           

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!