Mesajul zilei

24/07/2018 - SĂ AUZI DE DOUĂ ORI

”Odată a vorbit Dumnezeu, de două ori am auzit că „Puterea este a lui Dumnezeu”

Psalmi 62.11

Niciun Cuvânt pe care îl spune Domnul nu este la întâmplare. Ca Tată iubitor, El vrea ceea ce este mai bun pentru fiii Săi – și, inclusiv, ne mustră când ne abatem de la Calea cea bună (Proverbe 3.12), iar de aceea este foarte important să fim atenți la glasul Său.

            Biblia spune că Petru s-a lepădat de Isus de trei ori (Marcu 14.66-72). Asta s-a întâmplat fiindcă apostolul nu și-a asumat de îndată ceea ce Domnul i-a spus. Și cu noi se poate întîmpla la fel: de nu vom auzi ceea ce Cel Preaînalt ne spune, vom putea cădea în păcat. Pe de altă parte, de vom asculta de ceea ce ne-a fost spus, vom închide ușa vrăjmașului și, astfel, nu vom cădea sub stăpânirea ispitelor sale.

            Fratele meu, este bine să repeți pentru tine însuți – de două sau chiar de mai multe ori, dacă este nevoie – ceea ce Dumnezeu spune. Cu cât auzi mai bine Cuvântul Domnului, cu atât mai bine te vei simți. Simplul fapt de a citi Scripturile cu voce tare ajută foarte mult, mai ales dacă se întâmplă ceva despre care acestea povestesc. Eu însumi, când eram copil, obișnuiam să învăț cu você tare lecțiile de istorie universală, despre cele două Americi, cât și despre Brazilia, uneori cântând, iar alteori ca și cum aș fi fost un orator, însă mereu dând atenție la tot ceea ce citeam. Astfel, chiar amănunte îmi rămâneau întipărite în minte și aveam rezultate foarte bune la școală.

            În Cartea Psalmilor 62, David a spus că a auzit pe Domnul și, de două ori, psalmistul a auzit că puterea este cu Dumnezeu. Este bine să ascultăm de acest adevăr: puterea ne este dată, însă nu ne aparține și, de aceea, nu putem face cu ea ce dorim; până la urmă, aceasta ne este dată pentru a înfăptui lucrarea lui Dumnezeu. Chiar de ne odihnim, suntem obosiți sau fără interes, această putere rămâne aceeași, iar lucrarea sa nu depinde de cum ne simțim, ci de credința noastră în Scripturi. De îndată ce ne purtăm potrivit spuselor Celui Preaînalt, putem crede că El va lucra. Însă, dacă purtările noastre se bazează pe propriile simțăminte, atunci acest lucru nu are nimic de-a face cu voia Tatălui.

            Ceea ce primim de la Domnul nu depinde de nicio purtare a noastră. El lucrează după cum vrea, iar ceea ce El ne dă este potrivit voinței Sale de a-Și face lucrarea. Dumnezeu este ceea ce El spune că este și, de credem, vom dobândi ceea ce El făgăduiește, căci niciun Cuvânt al Domnului nu se răzgândește (Numeri 23.19).

            Dându-ne putere, Cel Atotputernic pune în mâinile noastre autoritatea Sa ; astfel încât nu este drept să umbli aiurea dând de veste că putem face orice, ca și cum am fi sfinți sau niște ființe deosebite. Primind puterea din Ceruri, avem nevoie de multă responsabilitate pentru a o folosi, cât și de sfaturile cele sfinte, pentru a îndeplini misiunea pe care El ne-a dat-o fiecăruia dintre noi. Pe lângă acestea, este bine să nu încetăm de a da Domnului slava cuvenită Numelui Său sfânt (Psalmi 29.2), ce este cheia ce permite ca puterea Lui să-și înceapă lucrul. Purtându-ne astfel, potrivit sfaturilor sfinte, ne putem pune mâinile la lucru și să facem ceea ce ne-a fost poruncit.

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!