Mesajul zilei

27/07/2018 - ADEVĂRUL DESPRE PĂCAT

”Căci păcatul nu va mai stăpâni asupra voastră, pentru că nu sunteţi sub Lege, ci sub har”

Romani 6.14

Este greu de precizat toate motivele pentru care Dumnezeu ne-a dat Sfintele Scripturi, căci sunt multe. Însă un lucru este cert: El a avut în minte gândul de a ne ajuta să-L cunoaștem și de a ne cunoaște pe noi înșine, de a ne aduce la cunoștință situația noastră fără Hristos, cât și ceea ce suntem și putem fi în El. Așadar, unul dintre scopurile cele mai importante ale Domnului a fost de a ne spune că păcatul nu va stăpâni asupra noastră. Cum spațiul pe care-l avem la îndemână este limitat, vom rezuma aceste informații importante și, în următoarele lecții le vom analiza pe fiecare în parte. Așadar, rămâi cu mine în cele ce urmează :

 

  1. IZBĂVIȚI DE STĂPÂNIREA PĂCATULUI – Tot aşa şi voi înşivă socotiţi-vă morţi faţă de păcat şi vii pentru Dumnezeu, în Isus Hristos, Domnul nostru. (Romani 6.11). Cine va dori cu adevărat să fie un om de bine și se hotărăște să-și ia viața de la capăt plecând de la această afirmație va avea reușită. Dacă păcatul a pus stăpânire asupra ta, roagă-te cerând iertare lui Dumnezeu pentru necunoașterea locului pe care îl ai față de El și, pe urmă, socotește-te mort față de orice fel de păcat. Prin această simplă hotărâre, vei fi izbăvit de această groaznică stăpânire.

 

  1. PĂCATUL ȘI-A TERMINAT DOMNIA ÎN TRUPUL TĂU – Deci păcatul să nu mai domnească în trupul vostru muritor şi să nu mai ascultaţi de poftele lui (Romani 6.12). Cine s-a lăsat stăpânit de păcat își poate dobândi izbăvirea, fără a se mai pleca înaintea poftelor trupești. Astfel, lucrarea lui Satana nu va mai domni în niciun colțișor din viața ta, căci Dumnezeu va face astfel încât cunoașterea adevărului să ajungă până la tine.

 

  1. FĂ ACEST DAR – Să nu mai daţi în stăpânirea păcatului mădularele voastre, ca nişte unelte ale nelegiuirii, ci daţi-vă pe voi înşivă lui Dumnezeu, ca vii, din morţi cum eraţi şi daţi lui Dumnezeu mădularele voastre, ca pe nişte unelte ale neprihănirii (Romani 6.13). Fiind stăpân pe viața omului, păcatul face astfel încât acesta să-și dea mădularele pentru ca diavolul să facă ce vrea cu ele. Pentru cine a primit Evanghelia, această tristă realitate a luat sfârșit. Domnul ne-a dat două puteri: aceea de ne înfățișa înaintea Sa ca vii din morți – îndepărtați de Dumnezeu –, cât și aceea de a ne da Lui mădularele ca pe niște unelte ale neprihănirii.  

 

  1. SOCOTEȘTE-TE IZBĂVIT – Căci păcatul nu va mai stăpâni asupra voastră, pentru că nu sunteţi sub Lege, ci sub har (Romanos 6.14). Stăpânirea păcatului asupra noastră a luat sfârșit. Chiar și cei mai credincioși robi ai lui Dumnezeu, de nu vor face uz de aceste revelații ale Cuvântului lui Dumnezeu, vor fi folosiți de vrăjmaș în lucrările sale nelegiuite. Grație unui singur motiv suntem izbăviți de robie: ne aflăm sub harul lui Dumnezeu (Galateni 5.1,18). Ce vei face oare tu acum? Hotărârea este a ta!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!