Mesajul zilei

29/07/2018 - ROBIA A LUAT SFÂRȘIT!

”Deci păcatul să nu mai domnească în trupul vostru muritor şi să nu mai ascultaţi de poftele lui

Romani 6.12

Este trist să vezi cum păcatul domnește în trupurile atâtor de mulți oameni – inclusiv în cele ale robilor Domnului! Cel care nu s-a convertit încă este stăpânit de păcat căci se află în răzvrătire. Însă, aceasta nu se poate întâmpla în niciun chip în viața celui care a fost salvat din ghearele vrăjmașului. Cei mântuiți ar trebui să-și valorifice drepturile în Fiul lui Dumnezeu!

            În viața celor rătăciți vrăjmașul își manifestă domnia în cele mai diferite moduri: unii sunt asupriți de acesta cu o inimă vicleană; alții cu boli, minciuni, curvie, vicii etc. Cine nu a cunoscut încă noua naștere își duce într-adevăr viața sub un greu jug, căci asuprirea vrăjmașului este cruntă, asuprindu-te cu toate lucrările sale nefaste. De aceea, cea mai bună atitudine pe care o putem lua pentru umanitate este de a face astfel încât toată lumea să înțeleagă ceea ce Isus a făcut prin moartea Sa. Nouă ne revine minunata responsabilitate de a propovădui Evanghelia, căci, astfel, suferinzii vor îndeplini condițiile de a se elibera de sub forțele răului.

            Odată ce ai hotărât să fii în Domnul, nu te mai afli sub domnia diavolului și, astfel, nu trebuie să accepți ca păcatul să domnească în viața ta – până la urmă, niciun fiu al lui Dumnezeu nu se poate lăsa atras de ispită. Însă, dacă în acest moment vrăjmașul te atacă, folosește-ți autoritatea în Numele lui Isus și cere ca el împreună cu ispitele sale să iasă acum afară. Nu lăsa ca cel rău să pună stăpânire pe tine (Iacob 4.7b)!

            Fii un fiu care să dea plăcere Tatălui ceresc. Pentru asta, nu te supune niciunei pofte a vrăjmașului. Isus ne-a dat Numele Său pentru ca în El să facem același lucruri pe care Hristos le-ar face de S-ar afla în locul nostru (Marcu 16.17,18). Cine se teme cu adevărat de Cel Preaînalt știe că are de dat o luptă împotriva domniilor, împotriva căpeteniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti (Efeseni 6.12). Așadar, intră acum în luptă și fii biruitor!

            Religia ne umple de minciuni și frică, promovând forțele rele la un nivel în care nu s-au aflat și nici nu se vor afla niciodată. Pe de altă parte, Evanghelia ne învață adevărul și ne face să ne asumăm autoritatea în Hristos. Îți revine ție, fratele meu, să nu lași ca greșeala să domnească în trupul tău muritor. De i se va permite, dorințele tale desfrânate vor începe să-ți stăpânească viața.

            Cât este de trist să vezi un rob al lui Dumnezeu cum devine rob al păcatului ! Astfel încât, dacă vei trece prin așa ceva, pune capăt situației și izbăvește-te de orice atac al celui rău! Mărturisește-ți greșeala Domnului și asumă-ți poziția în Cuvânt, neîngăduind ca păcatul să domnească asupră-ți. Ai dreptul de a trăi în libertatea pe care credința în Hristos o dă celor ce și-o asumă !

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!