Mesajul zilei

30/07/2018 - DARUL CE TREBUIE FĂCUT

”Să nu mai daţi în stăpânirea păcatului mădularele voastre, ca nişte unelte ale nelegiuirii, ci daţi-vă pe voi înşivă lui Dumnezeu, ca vii, din morţi cum eraţi şi daţi lui Dumnezeu mădularele voastre, ca pe nişte unelte ale neprihănirii”

Romani 6.13

Scuza cum că diavolul îl obligă pe om să facă ceva greșit nu este acceptată, căci Satana nu are această putere – și, pe lângă asta, nimeni nu are obligația de a se supune insinuărilor prigonitorului. Acesta este capabil de a ne ispiti, dar ne revine fiecăruia dintre noi de a spune ”nu” propunerilor sale. Însă, dacă cineva crede că el are puterea de a-l face să cadă în ispitele sale, aceasta este deja un pas spre nesocotirea Cuvântului lui Dumnezeu.

            Adevărul este că trebuie să ne dăm mădularele – ochii, gura, mintea, dorințele etc. – , și o facem, fie Domnului, fie diavolului. Drept este de a le da lui Dumnezeu, și nu celui rău, căci cine face ceea ce acesta îi sugerează va rămâne în strânsoarea sa. Astfel, de fiecare dată când ești ispitit de păcat, caută-L pe Dumnezeu prin rugăciune, cere-I ajutor și alungă răul. De accepți sfatul Învățătorului, tu, care îți ești autoritatea supremă în viață, vei primi forțe pentru a lupta și răbda cele mai grozave ispite!  

            Apostolul Pavel a spus lui Timotei că trebuie să ne înfățișăm înaintea lui Dumnezeu ca oameni încercați, ca lucrători care n-au de ce să le fie ruşine şi care împart drept Cuvântul adevărului (2 Timotei 2.15). Cred că această înfățișare trebuie realizată zilnic, căci Isus a spus că, în fiecare zi, trebuie să ne luăm crucea și să-L urmăm (Luca 9.23).

            În toate părțile vedem oameni care nu au fost încă mântuiți. Aceasta înseamnă că trăim printre oameni morți în duh, care nu păzesc legile morale ale Scripturilor și, în consecință, fac voia vrăjmașului. De permitem, faptele tale vor începe să ne influențeze hotărârile – așa cum, de exemplu, vedem că se întâmplă la televizor, în modă și politică, unde este mereu prezentat ceea ce vrăjmașul dorește. Însă, dacă zi de zi nu ne luăm în serios misiunea, dacă nu ne aflăm în comuniune cu Duhul lui Dumnezeu și Cuvântul Său, vom fi stăpâniți fără speranță și, astfel, ne vom îndepărta de Tatăl.

            Fratele meu, cum ai învățat acum să nu-ți mai dai mădularele păcatului, refuză orice sugestie diavolească. Străduiește-te mereu să te înfățișezi înaintea lui Dumnezeu ca un rob de valoare. Când vrăjmașul va veni la tine cu vreo propunere, refuz-o. Nu uita că tot ceea ce vine de la el este nelegiuit și plin de răutate. Dacă ai fost slab și te-ai lăsat stăpânit de păcat, caută iertarea sfântă și nu te mai supune pentru a face ceea ce te va duce la pieire. Orice păcat asumat va putea să te lase fără fericirea cea veșnică. Nu-ți fă din nimeni exemplu, căci singurul pe care trebuie să-L urmăm este Domnul Isus.

 

           

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!