Mesajul zilei

31/07/2018 - CONSIDERĂ-TE IZBĂVIT

”Căci păcatul nu va mai stăpâni asupra voastră, pentru că nu sunteţi sub Lege, ci sub har ”

Romani 6.14

Revelația conținută în acest verset este un adevăr ce nu trebuie niciodată dat uitării, căci nu există nicio posibilitate ca iadul să stăpânească asupra fiului lui Dumnezeu. Suntem liberi întru vrăjmașului veșnicie pentru a trăi binecuvântările ce ne-au fost date în 2q3 Hristos și pentru a fi întru veșnicie în Ceruri într-o siguranță desăvârșită! Chiar de încearcă, diavolul nu va reuși niciodată să-i asuprească pe cei care au fost izbăviți, spălați și socotiți neprihăniți prin sângele lui Isus și unși de Sfântul Duh.

            Cu siguranță, jugul păcatului este cea mai grea dintre robiile pe care umanitatea le-a cunoscut, căci, pe lângă faptul de a asupri pe cel care se lasă stăpânit de ispite și de a-l ține în ghearele vrăjmașului, îi distruge viața și, până la urmă, îl duce în negura întunericului. Ține minte următorul lucru: va exista mereu un demon îndărătul a ceea ce este ispititor. Cât de curând, cine dă importanță la ceea ce vrăjmașul îi spune, va plăti un preț foarte mare.

            Nu există om care să nu fie de acord cu faptul că libertatea este cel mai bun lucru pe care îl avem pentru a ne bucura. Însă, chiar știind asta, sunt oameni care, deși se dedică sfintei apostolii, se lasă stăpâniți de ispite și, astfel, își pierd harul sfânt. Într-un anumit sens, putem asemui ispita cu un film foarte bun produs la Hollywood. Aparent, totul este frumos : oamenii au haine frumoase și trăiesc minunat, însă, când istoria se termină, ne dăm seama că acel lucru este ireal. În momentul în care patima îi pustiește inima cuiva, face ca acest om să-și trăiască imaginația. Însă, când omul știe că acel lucru nu este decât iluzie, începe să i se facă greață și să se mânie față de ceea ce i s-a întâmplat.

            Ori, cea mai mare binecuvântare pe care Cel Atotputernic o avea de dat omului – care decăzuse și, de aceea, era în afara prezenței sfinte – a fost harul Său. Lucrarea pe care Hristos a realizat-o a fost desăvârșită și ne-a salvat întru veșnicie din strânsoarea lui Satana. Cel mai bun lucru este că harul Domnului, această putere minunată ce lucrează pentru noi, a fost pus asupra vieții noastre. Putem acum fi călăuziți de această minunată lege a dragostei, ce ne ajută în toate privințele.

            Așadar, de ce oare să lași pe vrăjmaș să domnească în viața ta, dacă asupră-ți se află harul lui Dumnezeu? Cei care au fost călăuziți de el nu vor înceta niciodată de a avea puterea necesară pentru a înfrunta atacurile diavolului. Astfel, aceștia pot spune că o mie să le cadă alături şi zece mii la dreapta lor, dar de ei nu se vor apropia ispitele (Psalmi 91.7). Dragă cititorule, nu te lăsa înrobit de nicio ispită. A fi robul lui Dumnezeu este infinit mai bine decât să fii robul păcatului și poftelor sale!    

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

 

 

Rugăciune

DOMNUL FIE CU VOI!