Mesajul zilei

01/08/2018 - NU ABUZA DE HARUL SFÂNT

”Ce urmează de aici? Să păcătuim pentru că nu mai suntem sub Lege, ci sub har? Nicidecum!”

Romani 6.15

Înainte de venirea lui Isus în această lume, omul care dorea să se izbăvească de lucrările vrăjmașului și, astfel, să slujească lui Dumnezeu, trebuia să păzească în toate privințele Legea Domnului. Astfel, omul reușea pe moment ca păcatele să-i fie iertate și, în acest mod, putea primi ajutorul sfânt. Odată cu venirea Fiului lui Dumnezeu, harul și adevărul au început să sălășluiască printre noi. Astăzi, cine acceptă pe Isus drept Mântuitor și Domn este chemat din împărăția întunericului în Împărăția Luminii (1 Petru 2.9) și, în consecință, harul lui Dumnezeu domnește asupra lui. Însă, cei care se pun sub Lege nu vor fi niciodată biruitori.

            Pe vremea Legii, oamenii trebuiau să se străduiască destul de mult pentru a reuși să slujească lui Dumnezeu. Astăzi, asta este mai ușor, fiindcă după convertire suntem aflați în legământ cu Domnul și harul Său ne face asemănători lui Hristos (1 Corinteni 11.1). Astfel, începem să înțelegem Scripturile, avem putere pentru a se opune păcatului și cel mai important este că, îndrumați de Sfântul Duh, începem să facem aceleași lucruri pe care Domnul Isus le făcea.

            Poate părea ceva absurd ca cineva să aibă curajul de a afirma că putem face ceea ce Isus făcea, însă El este cel care a spus asta (Ioan 14.12). Cei care se nasc în casa lui Dumnezeu încep de îndată să fie moștenitării Săi. De aceea, numai de noi depinde să înfăptuim aceleași minuni ce erau realizate de Domnul. Tu nu trebuie să te străduiești prea mult pentru a face aceleași lucrări. Chiar de ai căzut în păcat și, de aceea, nu te simți demn de harul Său, nu lăsa ca diavolul să te amăgească. Este de ajuns să-ți mărturisești păcatul lui Dumnezeu și apoi să-ți iei în stăpânire ceea ce ți-a fost dat de Domnul în Hristos.  

            Diavolul a făcut astfel încât să țină pe mulți fii ai lui Dumnezeu sub stăpânirea păcatului. Vrăjmașul îi ispitește și, de i se acceptă voile, îi convinge că, având asemenea dorințe, nu vor fi auziți de Dumnezeu. Chiar de ai căzut în păcat, de l-ai mărturisit – sau de îl mărturisești acum – poți fi folosit de Domnul pentru realizarea minunii de care ai nevoie. În acest moment, fii puternic, roagă-te și crede că binecuvântările sfinte îți aparțin.

            Veghează, roagă-te, luptă, fă tot ceea ce este necesar pentru a nu păcătui. Însă, dacă din nefericire te-ai lăsat stăpânit de păcat, să nu îl tăinuiești. Împacă-te cu Domnul și cu omul față de care ai greșit. În cele ce urmează, fă rugăciunea credinței și socotește-te iertat și sprijinit cu desăvârșire de Domnul. Nu ai de ce să te lași amăgit de minciunile celui care știe numai să înșele. De crezi în diavol, vei crede în cel ce este mincinos și tată al minciunii (Ioan 8.44). Astfel, vei minți și tu și vei face pe Dumnezeu mincinos.

            Viața ta și a oricărui om ce aparține casei lui Dumnezeu trebuie să fie o slavă neîntreruptă Domnului; însă, ceea ce am văzut sunt scuze față de motivul pentru care Tatăl nu Și-ar fi dat binecuvântarea. Asta nu ar trebui să fie așa, odată ce fiii lui Dumnezeu trebuie să iasă biruitori din orice situație. Trebuie să ne trezim, altfel vom da seama de ceea ce l-am lăsat pe diavol să facă în noi și prin mijlocirea noastră!    

           

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

 

 

Rugăciune

DOMNUL FIE CU VOI!