Mesajul zilei

02/08/2018 - AL CUI ROB OARE VEI FI?

”Nu ştiţi că, dacă vă daţi robi cuiva ca să-l ascultaţi, sunteţi robii aceluia de care ascultaţi, fie că este vorba de păcat, care duce la moarte, fie că este vorba de ascultare, care duce la neprihănire?”

Romani 6.16

Crudă ne este realitatea, căci, în lumea duhovnicească, nu există neutralitate: ori slujim lui Dumnezeu, ori diavolului. Însă, a sluji lui Dumnezeu este cel mai bun lucru pe care îl putem face, căci, purtându-ne astfel, ne folosim de El și de tot ceea ce El posedă. Dimpotrivă, cine slujește diavolului se înșeală cu totul. Păcatele la care este supus omul nu sunt bune de nimic, căci tot ceea ce acesta reușește prin diavol este o plăcere necurată, ce nu bucură cu nimic inima, ci o expune celor mai perverse lucrări ale acestei ființe care știe să facă numai rău. În păcat nu există decât înșelăciune astfel încât nu vom reuși niciodată dobândirea păcii și fericirii în împărăția întunericului.

            Pe de altă parte, robii Domnului sunt privilegiați, căci au la dispoziția lor toată puterea Creatorului Cerurilor și Pământului. Astfel, se regăsesc aici oamenii cu o viață liniștită, dreaptă și binecuvântată, care sunt păziți de puterea Celui Preaînalt, trăiesc sub ocrotirea desăvârșită a puterii sfinte și, când au nevoie, primesc de la Dumnezeu ceea ce le este necesar. În sfârșit, cine îndeplinește planul sfânt devine un om cu totul fericit și realizat.

            Propunerile vrăjmașului, pe lângă faptul de a fi mincinoase, sunt niște capcane pentru a-i atrage pe cei neprevăzători. Toți cei care cred în el au descoperit mai târziu că nimic din ce le-a fost dat nu a meritat osteneala. Diavolul este capabil de a face totul pentru ca cineva să se bucure de un pic de plăcere, însă, imediat, drept urmare, vine și plata. Cartea Sfântă a lui Dumnezeu spune că pentru o femeie curvă omul ajunge de nu mai rămâne decât cu o bucată de pâine (Proverbele 6.26). Vai de cel care acceptă vreo favoare din partea vrăjmașului, căci plata va fi foarte mare.                                                                                                                             Biblia ne sfătuiește să nu acceptăm nimic de la vrăjmaș. Cei care se revoltă împotriva Cuvântului lui Dumnezeu rămân fără ocrotirea sfântă și, astfel, diavolul îi folosește după bunul său plac. Scopul celui rău față de oricine este numai de a fura, de a junghia și de a prăpădi (Ioan 10.10a). Nu te amăgi: cine acceptă orice propunere a Satanei va avea de plătit un preț mare și încă mai rău de atât, va rămâne fără harul lui Dumnezeu.

            Robii păcatului trebuie să știe bine că vor moșteni moartea, ce este firea lui Satana. Cine se dedă greșelii, oricât de neînsemnate, devine rob al celei mai rele ființe ce există în împărăția răutății – însuși șeful său, Satana. El este fără de milă, rău și nu va arăta îndurare nimănui. În inima diavolului nu există compasiune, îndurare, iertare sau orice alte atribute pozitive, ci numai răutate.

            Însă, fii atent și bagă de seamă ceea ce se va întâmpla cu robii lui Dumnezeu: aceștia vor străluci pentru totdeauna în veac de veac. Cei care cred în Domnul nu vor fi niciodată dezamăgiți. Dacă ești în Dumnezeu, nu aștepta venirea lui Isus pentru a domni. Începe încă de pe acum să te bucuri de tot ceea ce Domnul a făgăduit. Fii puternic și nu accepta nicio suferință. Fă astfel încât visele să ți se împlinească.  

 

            În Hristos, cu dragoste,

            R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!