Mesajul zilei

05/08/2018 - SLAVA LUI DUMNEZEU

“El S-a schimbat la faţă înaintea lor; faţa Lui a strălucit ca soarele, şi hainele I s-au făcut albe ca lumina. Şi iată că li s-au arătat Moise şi Ilie, stând de vorbă cu El.”

Matei 17:2,3

Chiar dacă suntem născuți deja în păcat, Preamăritul are experiențe remarcabile pentru fiecare dintre noi și una din marile binecuvântări pe care le putem obține de la Dumnezeul nostru este transformarea noastră spirituală. Adevărul este că harul divin poate face oricând minuni printre noi - și chiar ne poate schimba complet, pentru a deveni adevărați fii ai Luminii. De aceea, fratele meu, chiar dacă, atunci când ai greșit, ai fost folosit de diavol în cel mai rău mod posibil, acum, dacă Îl accepți pe Iisus ca Mântuitor și Domn, puterea lui Dumnezeu va lucra în viața ta.

 Nu este bine să irosim revelațiile pe care Domnul ni le oferă prin Cuvântul Său, care pot servi drept făgăduințe pe care le cunoaștem sau mustrări. De fapt, trebuie să acceptăm tot ce ne spune El - fie ele cuvinte bune sau, inițial, mai puțin plăcute; până la urmă, atunci când Cel Atotputernic ne deschide înțelegerea, o face astfel încât să putem avea parte de cele mai bune lucruri ale Lui. Una din aceste binecuvântări este obținută prin experiențe, prin rugăciune sau chiar în timpul predicii, momente în care spiritul nostru se transformă.

 Ceva frumos se întâmplă în inima noastră! Pe măsură ce suntem binecuvântați cu aceste revelații, putem auzi vocea Domnului, care poate rupe toate cătușele care ne țin legați, să ne elibereze de orice viciu sau ispită. În plus, ne întărește prin puterea divină, ceea ce ne permite să-l mustrăm pe cel rău și astfel să câștigăm bătălia! Pe de altă parte, dacă nu ascultăm vocea Preaînaltului, nu putem învinge adversarul care se pornește împotriva noastră.

 Ce bine ar fi dacă, 24 de ore pe zi, am fi transformați cu slava lui Dumnezeu! Astfel, multe ispite nici nu s-ar apropia de noi și mulți oameni ar veni să ne ceară ajutor, pentru că ar vedea în noi ceva de care au atâta nevoie. Apoi, cu fața luminată de slava Domnului, fără îndoială că am fi mai bine primiți, iar ușile ne-ar fi deschise ca prin minune.

 Dacă am fi transformați, hainele noastre ar fi atât de albe încât ar atrage atenția celor mai mari păcătoși. Oamenii doresc să intre în contact cu Domnul, dar lipsa ungerii nu le permite să vadă că noi am putea fi soluția pentru problemele lor. Cel mai rău este că, nevăzând lumina credinței în viața noastră, ei se îndepărtează și caută ajutor în alte Izvoare, care de fapt sunt puțuri crăpate (Ieremia 2.13).

Dacă există vreun lucru pe care ar trebui să-l căutăm este prezența divină. Cu aceasta, vom trăi mai bine pentru că cel rău nu ne mai poate ataca. Căutarea excelenței lui Iisus trebuie să fie scopul fiecărui creștin care, dacă face aceleași lucruri pe care El le-a făcut în trecut, va trece și el prin aceleași experiențe!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!