Mesajul zilei

06/08/2018 - CARE ESTE SURSA VORBELOR TALE

“Felul vostru de vorbire să fie: "Da, da; nu, nu"; ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rău.”

Matei 5:37

Nu este nimic mai trist decât să ai diavolul ca stăpân. El este tatăl minciunii (Ioan 8:44), este înșelător din fire. Ceea ce el dă cuiva va aduce mari pierderi. Cei care îl slujesc și fac voia lui trăiesc în mizerie. Nu vei întâlni niciodată o persoană care servește spiritele malefice și trăiește în pace, se bucură de o stare bună de sănătate și este prosperă. Deci, refuză orice propunere care vine de la ei, pentru că, fără îndoială, este ceva periculos.

 Secretul succesului este întotdeauna comuniunea cu Dumnezeu, pentru că El este Tatăl și le dorește binele fiilor Săi. Când ascultăm predicarea Cuvântului sau citim Biblia, Domnul ne vorbește. Ceea ce auzim este cel mai bine pentru noi. El folosește doar două cuvinte pentru a ne răspunde la orice întrebare: da și nu. Când înțelegem că ceva ne este oferit sau permis de Domnul, avem un DA din partea Lui; când înțelegem că nu trebuie să facem sau să presupunem ceva, avem un NU din partea Lui.

 Prin urmare este mai bine să spui „da” la ceea ce ne revelează El. Mulți oameni nu reușesc să primească binecuvântările divine pentru că nu sunt în acord cu El. Acest acord nu este doar un consimțământ mental, ci un consimțământ de a înfăptui lucrarea Învățătorului. Dacă, prin Cuvântul Domnului, înțelegi că El te îndrumă să faci ceva, spune da, indiferent cât de greu ar fi. Dumnezeu nu ne-ar da niciodată o misiune fără să ne dea instrumentele necesare.

 Dacă ești convins de Scriptură că este păcat să faci un anumit lucru, spune nu imediat. După ce ai fost de acord cu Cuvântul și ai spus da sau nu, rămâi ferm în ceea ce ți-a fost revelat. Diavolul ne prezintă mereu o îndoială, încercând să ne facă să ne gândim dacă este într-adevăr ceea ce a spus Dumnezeu, dacă nu este rezultatul gândirii noastre, dacă nu este mai bine să ne rugăm până când avem o certitudine absolută ... Ori nu există o certitudine mai mare decât ceea ce ne-a spus Domnul.

 Dacă diavolul îți sugerează ceva și e gata să te ajute, refuză. "Ajutorul" diavolului nu a făcut niciun bine nimănui niciodată. Toți cei care și-au permis să fie "ajutați" de inamic au descoperit mai târziu că un asemenea ajutor a fost fals. În plus, acceptarea unui mic "favor" din partea Satanei le-a adus multe lacrimi și mari suferințe. Nu trebuie decât să accepți să fii ajutat de Domnul, căci El este Sursa iubirii, așa că putem spune că oricine iubește este născut din Dumnezeu și cunoaște pe Dumnezeu (1 Ioan 4.7; 5.1).

Fă totul pentru a nu da prilej diavolului (Efeseni 4:27). Cine se lasă condus în păcat, devine o victimă a acestuia. Nu ar trebui să căutăm nimic care vine de la Satana, pentru că un astfel de lucru este înșelător. Această ființă este perversă, deci este imposibil să facă bine. Numai Sfântul Duh te poate ajuta și nu îți va cere niciodată nimic în schimb. Și cel mai important: Dumnezeu te iubește mai presus de orice.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!