Mesajul zilei

07/08/2018 - SLUJEȘTE DUPĂ PUTEREA LUI DUMNEZEU

“Dacă vorbeşte cineva, să vorbească cuvintele lui Dumnezeu. Dacă slujeşte cineva, să slujească după puterea pe care i-o dă Dumnezeu: pentru ca în toate lucrurile să fie slăvit Dumnezeu prin Iisus Hristos, a căruia este slava şi puterea în vecii vecilor! Amin.”

1 Petru 4:11

Scriptura spune că vorbirea își are vremea ei și tăcerea își are vremea ei (Eclesiastul 3: 7). Atâta timp cât nu am auzit și nu am învățat voința Domnului, nu trebuie să luăm vreo decizie sau să ne luăm vreun angajament, căci este timpul să ascultăm ce are Dumnezeu pentru noi. Dar când Îi înțelegem planul, putem să ne hotărâm să realizăm ceea ce ne-a fost spus. Cunoștem scopul Domnului ascultând ceea ce spune Biblia. Din momentul în care Dumnezeu ne deschide înțelegerea, este de datoria noastră să Îi înfăptuim lucrarea. Este vremea pentru vorbit.

 Nu vorbi niciodată despre ce îți spune cineva sau ce crezi despre el, căci numai Domnul este adevărat. Omul, oricât de bine intenționat ar fi, poate fi folosit de diavol. Deci, dacă ne vom ruga, vom mustra răul sau vom fi mai aproape de binecuvântarea noastră; trebuie să vorbim în conformitate cu ceea ce ne-a revelat Tatăl. Dacă ne gândim că putem spune orice dorim, fără îndoială vom lăsa inamicul să ne folosească. Punctul de plecare pentru a ne asuma ceea ce ne aparține este momentul în care Dumnezeu grăiește inimilor noastre despre ceea ce avem nevoie. Mai mult decât prin orice altă metodă, El grăiește prin Cuvântul Său.

 Persoana care acordă atenție Cuvântului lui Dumnezeu Îl poate auzi pe Cel Preaînalt și oricine îl aude are puterea de a administra, de a conduce, și în cele din urmă, de a înfăptui lucrarea. Spunându-ne ceva prin Cuvântul pe care El îl folosește pentru a ne deschide ochii, găsim puterea de care avem nevoie pentru a mustra vrăjmașul sau pentru a porunci să se înfăptuiască binecuvântarea. Fiecare Cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu nu se întoarce fără rod, ci va face voia Lui și va împlini planurile Lui (Isaia 55:11).

 Nu îți irosi șansa sau nu folosi altă putere decât cea pe care Dumnezeu ți-o dă. Autoritatea pe care El ne-o dă este exact cât avem nevoie. El nu ar face niciodată nimic fără a calcula câtă putere este necesară pentru a realiza lucrarea cu care El ne-a însărcinat. Dumnezeu este perfect în orice; el nu s-ar înșela în calcule sau alegeri. El te-a ales și ți-a dat suficientă putere pentru a realiza ceea ce ți-a poruncit.

 Un lucru foarte important de învățat este că faptele tale trebuie să aducă întotdeauna slavă Tatălui prin Iisus, Domnul nostru. Niciodată Preaînaltul nu ne-ar da putere pentru promovarea personală sau pentru a prezenta o virtute ca și cum ar fi o putere magică. Tot ceea ce face Dumnezeu pentru noi (sau realizează prin noi) îndeplinește un scop etern. Deci, nu te juca cu puterea lui Dumnezeu. Fii întotdeauna credincios și loial lui. Nu uita niciodată că El este slava și El nu va împărți cu nimeni.

 Cert este că, din toate punctele de vedere, trebuie să facem tot ce aduce slavă Domnului, a căruia este slava şi puterea.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!