Mesajul zilei

08/08/2018 - AR TREBUI SĂ FIM ÎNVĂȚĂTORI DEJA

“În adevăr, voi, care de mult trebuia să fiţi învăţători, aveţi iarăşi trebuinţă de cineva să vă înveţe cele dintâi adevăruri ale cuvintelor lui Dumnezeu şi aţi ajuns să aveţi nevoie de lapte, nu de hrană tare.”

Evrei 5:12

Când ne naștem, suntem copii complet neajutorați, până când, cu timpul și îngrijirea părinților noștri, creștem și devenim adulți. Într-un fel, viața spirituală este la fel ca viața naturală: din momentul nașterii noastre întru Iisus Hristos, ca nou-născuții care au nevoie de lapte - o hrană care pentru noi poate părea slabă, dar pentru ei este importantă - Dumnezeu ne hrănește cu ceea ce se numește lapte spiritual. Cu toate acestea, în timp, corpul nostru are nevoie de ceva mai consistent pentru a stinge foamea noastră spirituală.

Trecem prin faze diferite în călătoria noastră alături de Hristos: etapa învățării, în care suntem hrăniți cu laptele rațional al Cuvântului lui Dumnezeu și etapa în care Atotputernicul ne dă un alt fel de hrană; în cele din urmă înțelegerea noastră se maturizează.      

Este evident din versetul de referință că planul Domnului pentru noi toți este de a deveni învățători și de a transmite altora înțelegerea la care am ajuns întru Iisus. Dumnezeu vrea ca noi să fim maturi, pregătiți să ne ocupăm locul ca reprezentanți ai lui Hristos. De fapt, așa cum Stăpânul a rămas întotdeauna ferm în deciziile Sale, în oferirea de binecuvântări și în momentele lui de comuniune cu Tatăl, trebuie să creștem și noi pentru a atinge această poziție spirituală, altfel vom eșua.

Mulți creștini, deși au urmat Calea mult timp, încă mai au nevoie să învețe doctrinele biblice elementare - ceea ce ar fi trebuit să se întâmple la începutul convertirii lor. De aceea, fratele meu, ca să nu se întâmple asta cu noi, ar trebui să luăm acest lucru drept avertisment: de acum înainte trebuie să ne străduim să studiem Cuvântul și rugăciunile de consacrare și să extragem din revelația biblică lecțiile care ne vor face înțelepți înaintea Domnului. Când vor veni cele mai grele încercări, vom putea să le înfruntăm și să le depășim. Dar cei care se comportă ca niște copii care au nevoie de lapte nu vor reuși prea multe în lupta de credință întru Dumnezeu.

Maturizarea noastră spirituală ne va permite să fim folosiți pentru lucrări importante. Astfel, vom avea succes ca eroii credinței, care nu sunt cu nimic diferiți de fiii lui Dumnezeu de acum - cu excepția faptului că ei știau ce erau întru Domnul și că știau cum să folosească puterea care le-a fost încredințată (Evrei 11).

Fii un creștin matur și pregătit pentru luptă pentru a câștiga - pentru asta mă rog!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!