Mesajul zilei

09/08/2018 - SĂ NU CAZI ÎN JUDECATĂ

“Mai presus de toate, fraţii mei, să nu vă juraţi nici pe cer, nici pe pământ, nici cu vreun altfel de jurământ. Ci "da" al vostru să fie "da", şi "nu" să fie "nu" ca să nu cădeţi sub judecată.”

Iacov 5.12

Trebuie să învățăm rolul pe care îl joacă cuvintele în viața noastră; la urma urmei, suntem și avem ceea ce spunem. De fapt, viața noastră va fi întotdeauna ceea ce iese din gura noastră. Prin urmare, este bine să avem grijă ce spunem, pentru că atunci când spunem un cuvânt, acesta ajunge să ne conducă. Cine spune ceva negativ se învăluie într-o atmosferă care nu este sănătoasă; pe de altă parte, aceia care mărturisesc Cuvântul Domnului dovedesc că sunt unul din mesagerii lui Dumnezeu.

Cel mai bine este să vorbim numai ceea ce este în conformitate cu Sfânta Scriptură, pentru că astfel nimic nu ne va putea acuza sau va deschide ușa înaintea răului. Când vom folosi ceea ce grăiește Domnul, vom fi întotdeauna pozitivi și victorioși. Cu toate acestea, atunci când spunem ceea ce gândim, suntem pradă facilă pentru dușman.

Fratele meu, dacă vrei să faci o schimbare în viața ta, va trebui mai întâi să fii atent la ce spui și când vei descoperi că ceea ce spui dezamăgește pe Domnul, va trebui să începi să spui vorbe bazate pe revelația sfântă. Dacă te bazezi pe Biblie pentru a lua orice decizie vei fi un învingător! Nu invoca nici o putere pentru a confirma ceea ce spui sau a face un jurământ în încercarea de a conferi credibilitate cuvintelor tale, pentru că nu are niciun rost să juri. Nu glumi în afirmațiile tale. Adevărul trebuie să fie spus, iar minciuna dată la o parte.

Corect este să spui "da" la ceea ce Domnul spune "da" și "nu" tuturor celor condamnate de Tatăl. Revelațiile Scripturii trebuie asumate, niciodată disprețuite, căci oricine este ferm în credința sa în cartea Sfântă nu va fi niciodată într-o poziție rușinoasă. Acum, nu este nimic mai bun decât să spui adevărul, căci așa se manifestă dreptatea divină. Orice ezitare nu va duce decât la distrugere. Apoi, nu accepta nici măcar pentru un minut să ți se instaleze în inimă neîncrederea față de ceea ce spune Dumnezeu. Nu te gândi niciodată să cercetezi ceea ce condamnă El, căci cine se îndoiește de ceea ce spune Biblia cade în capcana dușmanului.

Este simplu să rămâi în picioare: fă tot ce poți pentru a evita condamnarea. Cei care sunt slabi și se tem de Domnul lasă diavolul să insufle minciuna în inimile lor, dar pentru cei care sunt în Iisus Hristos, nu există nici o osândire (Romani 8: 1a). Fii statornic întotdeauna în ceea ce înveți din Scriptură și, chiar dacă întreaga lume o condamnă, nu da revelația de-o parte!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

DOMNUL FIE CU VOI!