Mesajul zilei

10/08/2018 - CONFORM JUDECĂȚII CELEI DREPTE

“Nu judecaţi după înfăţişare, ci judecaţi după dreptate.”

Ioan 7:24

Trebuie să fim atenți la tot ceea ce facem, deoarece toate deciziile pe care le luăm sau cuvintele pe care le spunem vor fi luate în considerare la judecata noastră. Apoi, când trecem printr-o suferință, putem fi supărați și chiar furioși, dar trebuie să scoatem mânia din inima noastră imediat.

În fața unui neadevăr, este posibil ca o dorință de răzbunare sau alt sentiment rău să pătrundă în inimile noastre. Până în acest punct nu am greșit pentru că știm că a fi ispitit nu înseamnă a păcătui - la urma urmei, Iisus însuși a înfruntat ispita, dar nu a cedat în fața ei (Matei 4). Cu toate acestea, atunci când ne asumăm această ispită, facem o faptă pentru care vom da socoteală. De aceea este întotdeauna recomandat să ne gândim serios înainte de a face ceva, deoarece dacă nu respectăm Cuvântul lui Dumnezeu, vom avea de suferit.         

Domnul ne îndeamnă să nu judecăm după aparențe. Totul poate arăta că o anumită persoană este vinovată, dar pentru că avem Duhul lui Dumnezeu, știm ce este de fapt în spatele tuturor lucrurilor. Același Spirit ne învață că diavolul este cel care incită oamenii și apoi ne face să urâm persoana respectivă și, aproape întotdeauna, să ne facem singuri dreptate.

Judecata cea dreaptă este revelația pe care Domnul ne-o dă prin Cuvânt, pentru ca noi să citim, să medităm și să ascultăm. De aceea, ori de câte ori te confrunți cu o problemă și trebuie să iei o decizie, întoarce-te la Scripturi, căci ți se va clarifica totul, ca o reflexie a acelui text, ca și cum ar fi vocea lui Dumnezeu.

Judecata cea dreaptă nu are niciodată ocolișuri. Când, de exemplu, David avea o relație ilicită cu Batșeba, Domnul nu a pretins că nu i-a văzut păcatul. Deși împăratul lui Israel a fost un om după inima lui Dumnezeu, Cel Prea Înalt i-a arătat că greșea (2 Samuel 11-12). În zilele noastre, Tatăl continuă să acționeze la fel, iar cel care nu vrea să fie pus într-o postură rușinoasă trebuie să fugă de eroare, pentru că cei care cad în păcat vor plăti foarte scump pentru transgresiunea lor. Deci, fratele meu, ai grijă să nu te simți deosebit, pentru că mulți au greșit din cauza acestui sentiment și astăzi sunt îngropați în amintiri teribile.

Cel mai bine este să nu cedăm niciodată în fața propunerilor iadului. Când suntem în acord cu justiția divină, nu întâmpinăm obstacole în ceea ce facem. Dacă fratele a avut dorințe păcătoase, el trebuie să meargă urgent la Tatăl prin rugăciune și să mărturisească faptul că nu a rezistat ispitei. Cere-I iertare și nu permite răului să rămână în mintea ta. Deoarece Dumnezeu ne iubește cu adevărat, El nu va eșua niciodată și nu va permite niciunuia dintre fiii Săi să se rătăcească.

Este ușor să trăiești liber de orice influență a inamicului: este de ajuns ca decizia ta să fie să-L respecți pe Domnul, al cărui Cuvânt a ocupat locul lăsat de Iisus atunci când El a fost ridicat la Cer. De aceea, indiferent de situație, respectă ceea ce este scris, căci revelația Domnului este judecata cea dreaptă!

 

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!