Mesajul zilei

11/08/2018 - DOUĂ PORUNCI

“Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.”

Isaia 41:10

Nu este nimic mai bun și mai productiv decât să ascultăm ceea ce grăiește Domnul. El a creat toate lucrurile și știe ce se întâmplă în tot Universul. El nu întârzie, nici măcar o fracțiune de secundă, în a observa ce se întâmplă cu inamicul. Preamăritul ne stă la dispoziție pentru a fi alături de noi și a fi Dumnezeul nostru, ne impulsionează, ne ajută și ne susține. Ce ne mai trebuie altceva?

Nu contează ce uneltește diavolul împotriva ta; secretul este să nu te temi, indiferent de situație. Dumnezeu ne poruncește să nu lăsăm frica să pună stăpânire pe inimile noastre, căci cine permite acest lucru îi permite Satanei să-și realizeze intenția murdară. Ori de câte ori te gândești că ceva rău ți s-ar putea întâmpla, adu-ți aminte că acesta este un atac al răului și nu te teme, căci Tatăl ceresc va fi cu tine. Rezistă, întotdeauna rezistă. Chiar dacă nu înțelegi cauza problemei, ține-i piept.

Inamicul încearcă întotdeauna să prezinte lucrurile într-un mod sumbru. El trimite ispita și, dacă nu o acceptăm, ne acuză că suntem păcătoși pentru că am fost ispitiți; totuși nimeni nu păcătuiește pentru că a fost ispitit. Dacă Domnul este Dumnezeul tău, de ce te-ai teme de minciunile diavolului? Fii mereu ferm în credința ta și nu permite niciunui lucru să te apese, pentru că îl ai pe Dumnezeu ca unic Dumnezeu adevărat.

Înțelege: El este Atotputernic, omniscient și omniprezent și spune că este Dumnezeul tău. Apoi nu este și nu va fi niciodată vreun moment în care Cel Preaînalt să nu fie alături de tine, așa că nu ieși din mâinile Sale. Cel rău nu va înceta niciodată să încerce să te ducă în pierzanie cu el, dar nici tu nu ar trebui niciodată să renunți la a merge în cer cu Iisus. Nicio greșeală nu merită. În această lume totul este trecător, dar cine îndeplinește voia divină va dăinui pentru totdeauna.

Tu ești cel care trebuie să își ducă bătăliile vieții, nu Dumnezeu. Prin Cuvânt, vedem că El a promis că îți va da putere. Deci, dacă dintr-un motiv sau altul, simți că ai fost slab și nu te-ai străduit suficient, vorbește cu Tatăl ceresc și mărturisește-I Lui tot ceea ce gândești, ce se întâmplă și cât de fragil ești. Fără îndoială, făcând acest lucru, vei vedea că lupta pe care o duci nu este atât de acerbă și de grea pe cât pare.          

Nu contează forța cu care inamicul se năpustește asupra ta, căci ori de câte ori te simți trudit și împovărat, Domnul te va ajuta (Matei 11: 28-30). Să nu te gândești nici să renunți sau să recunoști că Satana a triumfat asupra voastră, căci el este un pierzător. Pe de altă parte, dacă ești fiul lui Dumnezeu, victoria ta a fost deja asigurată pe crucea de pe Golgota, iar Domnul a promis că te va ajuta în orice fel. Prin urmare, dacă ai nevoie de siguranță divină, roagă-te la Creator și crede că El ți-o va da.

Cel Atotputernic garantează că te va susține cu mâna dreaptă a neprihănirii Sale, și de aceea nu vei fi niciodată înfrânt. Așa că fii tare în credința ta.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

DOMNUL FIE CU VOI!