Mesajul zilei

12/08/2018 - DECIZIE ÎNȚELEAPTĂ

“Îndată ei au lăsat mrejele şi au mers după El.”

Matei 4:20

Iisus a mers pe mare - loc de odihnă pentru unii și mijloc de trai pentru alții. Astăzi, același lucru se întâmplă peste tot. Dumnezeu intră întotdeauna în activitățile omului, împlinindu-Și scopul, ajutând pe unii aflați în nevoie și chemând pe alții să realizeze ceva mai măreț. Acum, cel care aude vocea lui Dumnezeu trebuie să răspundă imediat.

Fără îndoială că în acel loc se aflau oameni care făceau diverse lucruri, dar El i-a văzut pe frații Petru și Andrei, și aceasta L-a mulțumit pe Cel Preaînalt. A fost o decizie a Domnului, Dumnezeul cel veșnic și Atotputernic, care a marcat acea zi ca aceea a chemării acestor oameni. Fericiți sunt cei care înțeleg chemarea divină și participă la ea. Din păcate, mulți, fiind atât de implicați în treburile lumești, nu pot auzi vocea Domnului. Ce păcat este și pentru cel care aude invitația Celui Preaînalt, dar nu o acceptă, pentru că preferă să facă ceea ce crede el că este mai bine pentru sine.

Cuvântul spune că Petru și Andrei aruncau o mreajă în mare căci erau pescari. Nu erau amatori, nu erau în vacanță și nu făceau asta ca hobby, ci își câștigau pâinea prinzând pește. Dumnezeu întotdeauna îi cheamă pe cei implicați într-o anumită activitate, iar cei care sunt inteligenți spun "da" Domnului. Totuși, unii nu sunt capabili să vadă și de aceea ignoră apelul Ceresc sau îl lasă pentru mai târziu.        

Învățătorul i-a invitat pe acești oameni să facă ceva mai nobil, important și productiv. Așa a fost cu mine și cu toți cei chemați la slujire. În momentul în care primim invitația lui Dumnezeu, dovedim ce este în inima noastră. Am văzut mulți oameni care au luat decizia înțeleaptă, dar, din nefericire, am văzut persoane care au tratat cu dispreț cea mai mare și mai bună invitație pe care omul o poate primi în toată viața lui.

Petru și Andrei nu au stat pe gânduri și și-au lăsat mrejele îndată. Asta ar trebui să facă toată lumea. Nu contează ce rol jucăm sau cât de promițătoare este cariera noastră; dacă vocea lui Dumnezeu ne cheamă la o anumită misiune, trebuie să răspundem cât mai curând posibil. Oricine dorește mai întâi să-și rezolve problemele personale și apoi să-I răspundă lui Dumnezeu nu va reuși niciodată. Mai mult, cei care întârzie să înceapă lucrarea Celui Preaînalt nu știu ce pierd.

Pescarii din versetul Matei 4 nu numai că au lăsat mrejele, ci L-au urmat pe Iisus. O lovitură de succes împotriva diavolului este de a-i face pe cei comandați de Domnul să înfăptuiască lucrarea în orice caz. Mulți chiar renunță la lăcomia care i-a dominat întotdeauna pentru a răspunde la chemarea lor, deoarece "acceptă" să se alăture Domnului, mai ales dacă sunt conducători în biserică. Fratele meu, este bine să fii rob întotdeauna și în toate.

Fără îndoială, Petru și Andrei nu au regretat niciodată decizia pe care au luat-o, pentru că cei care spun "da" planurilor Creatorului nu duc lipsă de nimic. Dumnezeu va avea grijă de fiecare detaliu, atâta timp cât persoana merge unde spune El și face numai ceea ce poruncește El.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!