Mesajul zilei

13/08/2018 - APOSTOL AMBIVALENT

“Unul din ucenicii Săi, Andrei, fratele lui Simon Petru, I-a zis: "Este aici un băieţel care are cinci pâini de orz şi doi peşti; dar ce sunt acestea la atâţia?"

Ioan 6:8,9

În episodul de înmulțire a pâinii și a peștilor, Andrei a demonstrat o virtute importantă: a devenit conștient de ceea ce se întâmpla în jurul lui atunci când și-a dat seama că cineva avea ceva de mâncare. Cu toate acestea, atunci când a întrebat: "dar ce sunt acestea la atâția?" el a demonstrat că nu era „la curent” cu ceea făcea Domnul.

Este întotdeauna bine să fim informați despre realitatea care ne înconjoară, despre un rău recent care atacă oamenii, despre ce fac cei răi, despre oportunitățile de angajare, despre noile culturi și tehnici folosite în agricultură, precum și despre economie. Idealul este ca oamenii lui Dumnezeu să fie peste tot, dar fără să fie slobozi la gură.

Acum, cine nu trăiește în comuniune cu Atotputernicul prin Cuvânt și rugăciune nu înțelege de ce se întâmplă anumite lucruri cu anumiți oameni sau nu-și dau seama când Domnul îi îndrumă să vorbească cu cineva despre un anumit subiect. Cei care trăiesc înaintea Celui Preaînalt și care caută să fie folosiți de El nu pierd nicio ocazie. Acești oameni sunt ca profeții Domnului din trecut.

În mod sigur, dacă suntem atenți la toate detaliile legate de lucrurile naturale și le păstrăm, este un lucru bun. Nu știm cum a descoperit apostolul Andrei că un băiat avea niște pâini și pești; acel rob al Domnului știa chiar și cantitatea exactă de hrană pe care o avea băiatul, poate pentru consum personal sau pentru a le vinde și a ajuta la cheltuielile casei. Încearcă mereu să știi totul, pentru ca Cel Preaînalt să se poată folosi de cunoștințele tale. Cum ar putea Domnul să-l îndrume pe unul din fiii Săi să cucerească o țară, unde ar putea prospera, dacă el nu este interesat măcar de agricultură? Același lucru este valabil pentru orice alt domeniu.         

Neștiind ce intenționa Domnul, Andrei s-a gândit că cele cinci pâini și doi pești nu ar fi hrănit mulțimea. Acum Iisus știa ce face și tot ce avea nevoie era ca acel tânăr să-și ofere mâncarea pentru ca lucrarea să se facă. Cu binecuvântare, puținul urma să hrănească cât de mulți era nevoie, așa că niciodată să nu pui la îndoială ce poate face Domnul atunci când ne punem credința în acțiune.

Deseori, lucrarea poate părea imposibil de realizat, dar dacă urmăm îndrumările cerești, o vom realiza. Încă din trecut, Domnul a făcut din sterpe mame. Într-o zi, el a vestit că fecioara va concepe și când a venit timpul, Cuvântul s-a îndeplinit. Dumnezeu plantează sămânța și, în momentul în care credem în ceea ce ne promite, lucrarea se face. Fii atent și Domnul te va folosi.

Cel Preaînalt este Dumnezeul minunilor. El a fost cel care i-a ordonat lui Moise să nu se mai roage și să le spună oamenilor să meargă. Și ascultându-L și-a întins mâna spre mare, apele s-au despărțit în două și copii lui Israel au trecut ca pe uscat (Exodul 14: 21,22). În cazul acestei înmulțiri, un factor important a fost informația furnizată de Andrei. Mă rog ca, în același fel în care acest apostol a ajutat, să nu pierzi ocazia de a colabora.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!